Publicitat
Política · 11 de Maig de 2009. 15:35h.

El PSOE busca el suport dels partits catalans

Leire Pajín diu que els nens catalans coneixen el castellà millor que els d'altres territoris

El PSOE busca el suport dels partits catalans

Leire Pajín, secretaria d'organització del PSOE

El PSOE té por de la seva soledat parlamentària davant el debat sobre l'estat de la nació, i intenta aproximar-se als partits catalans en un assumpte especialment sensible per aquests com la polèmica lingüística. En aquesta línia, la secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, ha demanat aquest dilluns al PP que no converteixi la llengua en un "problema polític" i ha recordat que els nens catalans obtenen millors qualificacions de castellà que els d'altres territoris de l'Estat.

Pajín ha fet aquestes manifestacions després d'assistir a la reunió de l'executiva del PSOE en què els socialistes espanyols han abordat el debat sobre l'estat de la nació que s'inicia dimarts al Congrés. El PSOE mira cap a l'esquerra a l'hora de buscar acords polítics, i dóna per fet que els populars no estan disposats a fer cap tipus d'acostament en les estratègies per combatre la crisi econòmica.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Intrépido, BArcelona, 12/05/2009 - 09:44

Joan: no tienes ni idea: el catalán y el español son tan parecidos que se confunden en su ortografía y en dicción. Los niños (y adultos) no dominan ninguno de los dos y de inglés ni idea (los de la pública). Analfabetos funcionales al final.

#16 Joan, Baix Llobregat, 12/05/2009 - 08:17

Espanya s´ha passat anys reivindicant-se "por sus cojones". Menys furia espanyola i més neurones, esforçs, constància i humilitat, això és el que fa falta. Ser espanyol no atorga cap garantia sense afegir-hi esforç. Més aviat al contrari.

#15 Joan, Baix Llobregat, 12/05/2009 - 08:15

A més, Jorge, ¿per què menteixes? En aquestsa països normalment s´educa en dues llengües; qualsevol alemany fa bona pert del seu ensenyament en anglès i quan acaba el domina mil cops millor que un espanyolet corrent, que no en té ni idea.

#14 Joan, Baix Llobregat, 12/05/2009 - 08:13

Jorge, estàs parlant de països europeus de primer nivell i no pas de països tercermundistes que s´han pensat qui sap què només perquè els darrers 30 anys no han parat de construir. Catalunya sempre ha estat "una altra cosa"

#13 Miguel-Angel, Barcelona, 12/05/2009 - 07:41

Leire Pajin en delirium tremens: todo por la pasta y la poltrona: total yo me ire con todo lo que pueda y ellos se quedarán....