Publicitat
Política · 18 de Març de 2022. 20:17h.

El PSOE deixa tirats els sahrauís

Reconeix la sobirania del Marroc sobre el Sàhara després més de 40 anys de conflicte

El PSOE deixa tirats els sahrauís

El Govern espanyol, encapçalat pel líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha posat al costat del Marroc i ha donat suport per primera vegada a la seva proposta d'autonomia pel Sàhara Occidental. Acaba així amb la neutralitat mostrada fins davant del conflicte del Sàhara, que es va iniciar amb la Marxa Verda el novembre de 1975.

La casa reial marroquina ha difós una carta que Sánchez ha enviat al rei Mohammed VI. En aquesta l'executiu espanyol accepta la fórmula d'autonomia que proposa el Marroc, ja que ho considera la "base més seriosa, realista i creïble per a la resolució" del conflicte.

Aquest posicionament suposa un canvi a la postura que ha mantingut històricament Madrid, que s'ha alineat sempre amb les resolucions de les Nacions Unides i ha evitat donar suport al Marroc o al Front Polisario, dues parts enfrontades per reclamar la seva sobirania.

En un comunicat posterior, la Moncloa ha assegurat que des d'aquest divendres Espanya inicia una "nova etapa de la relació" amb el Marroc basada en el "respecte mutu, el compliment dels acords, l'absència d'accions unilaterals i la transparència i comunicació permanent".

Tot això per garantir l'estabilitat, la sobirania, la integritat territorial i la prosperitat dels nostres dos països", han afegit en el comunicat. Espanya també s'ha compromès a la "cooperació en la gestió dels fluxos migratoris en el Mediterrani i l'Atlàntic.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#30 BEJOTA, bcn, 20/03/2022 - 12:13

PEDRO HA CREADO UN PROBLEMA INNECERIO CON ARGELIA.LO QUE CUENTA , PEDRO , ES LA ONU Y
LO VAMOS A PAGAR POR TU ESTUPIDEZ .SI LES HAN CORTADO EL GAS A LOS MARROQUIES ,NOS LO PUEDEN CORTAR A NOSOSTROS. CON MARRUECOS ,ERA SOLO LO DE LA EMIGRACIÓN AQUI ES EL GAS. NO IMPORTA LO QUE DIGA TRUMP .

#29 Pepón, Bcn, 20/03/2022 - 08:46

El conflicto del Sahara, como tantos otros, no tiene solución. En cualquier caso España, como estado satélite que es, hace lo que le mandan sus jefes de Bruselas y Washington.

#28 Mª Antonia Vargas Truyol, Navarra, 19/03/2022 - 23:46

¿Qué coño significa esto? "España también se comprometió a la "cooperación en la gestión de los flujos migratorios en el Mediterráneo y Atlántico"".

#27 Resistencia , Flors i violes , 19/03/2022 - 19:17

Al único que nunca dejará tirado es al Falcon.

#26 Geopolítica per trinxeraires, Enmerdosal Times, 19/03/2022 - 17:42

Ens trobem dos indiv idus capaços de robar els calçotets a Crist i a Mahoma si els convè. Un tercer en discordia a Algèria que ja veurem com reacciona, de moment el del Marroc calmat pero en un parell de setmanes tornem-hi amb menes, pateres i ewl que calgui. Sanchez seguirà sense visitar Biden i tot plegat més embolicat i cada cop pitjor.