Política · 17 de Novembre de 2008. 15:36h.

El PSOE desautoritza Bono

Pajín recorda que les Corts tenen un "estatus aconfessional"

El PSOE desautoritza Bono

Imatge de la monja

La secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, ha dit que "les Corts han de continuar mantenint el seu estatus aconfessional com diu la Constitució", i que hi ha moltes dones contemporànies que "tenen mèrits més que suficients" per tenir una placa al Congrés. En roda de premsa després de la reunió de la comissió permanent de l'executiva federal, Pajín s'ha referit així a la decisió de la taula del Congrés, presidida pel dirigent socialista José Bono, de col·locar una placa commemorativa que recordi que en un dels edificis parlamentaris va néixer la monja madrilenya santa Merivellas de Jesús, que va ser perseguida durant la guerra civil i canonitzada pel Papa el 2003.

Aquesta decisió ha originat certa polèmica, ja que hi ha grups que no estan d'acord amb la col·locació a les dependències de la cambra d'una placa en memòria de la monja i han demanat que es reconsideri la decisió. Després d'assenyalar que "aquest no és el debat que més interès suscita en aquest moment als ciutadans", Pajín ha comentat que "més enllà dels mèrits discutibles o no d'aquesta religiosa", se li ocorren "moltes candidates, moltes d'elles diputades, amb mèrits suficients" per tenir una placa commemorativa al Congrés.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sancho, La Canonja, 18/11/2008 - 09:35

Aquesta senyora era parenta d'en Zaplana???

#1 Joaquim, Igualada, 17/11/2008 - 19:26

La sra. Pajin es una victima de la LOGSE, confón la preposició -a amb la preposició -anti. Valencianeta, ves a emprenyar al Fabra a Castellò i deixat de tonterias!! I tu Bono, començat a preocupar de CMM, resant a Santa Merivellas per començar!!