Política · 19 de Juny de 2008. 19:58h.

El PSOE expedienta Obiols, Borrell i Grau

No van donar suport la normativa de l'UE sobre immigració

El PSOE expedienta Obiols, Borrell i Grau

Raimon Obiols i Josep Borrell

El portaveu socialista al Congrés, José Antonio Alonso, ha anunciat que el grup del PSOE al Parlament europeu elaborarà un informe per conèixer les raons per les quals tres dels seus parlamentaris no van votar a favor de la directiva de retorn dels immigrants irregulars. La normativa va ser aprovada. Alonso ha indicat que, fins a conèixer el contingut de l'informe, el grup socialista no decidirà si aplica una sanció a aquests eurodiputats: Josep Borrell, Ramón Obiols -que van votar en contra- i Martí Grau -que es va abstenir-. El grup socialista al Congrés va expedientar recentment el diputat Juan Antonio Barrio per trencar la disciplina de vot en la moció sobre el nomenament de David Taguas com a president de la principal patronal de constructors del Estat, Seopan. Barrio va votar a favor de la reprovació quan el grup del PSOE ho va fer en contra.

La delegació socialista espanyola al Parlament Europeu (PE) va votar aquest dimecres a favor de la directiva de retorn d'immigrants en situació irregular, menys els eurodiputats Josep Borrell i Raimon Obiols, que van votar en contra, i Martí Grau i Segú que es va abstenir. Tots els membres del PSOE que van recolzar el text, malgrat que finalment no va sortir endavant cap de les esmenes proposades pel seu grup, van trencar la línia del Partit Socialista Europeu (PSE), que va votar no.

En un comunicat, l'eurodiputat Javier Moreno, membre de la comissió de Llibertats Civils, va explicar que els socialistes espanyols a l'eurocambra van intentar "fer de la proposta del Consell un text més garantista, apropant-lo al màxim a les legislacions europees més avançades, com l'espanyola".

Davant la impossibilitat d'aprovar aquestes esmenes en aquest sentit, van votar a favor perquè segon Moreno, era "urgent adoptar com més aviat millor una directiva comuna per poder usar tots els instruments que l'UE té a disposició dels Estats membres i que permetran fer efectives les garanties legals enunciades en la directiva".

Al costat del PSOE van votar a favor de la directiva un grup de socialistes alemanys, i la majoria dels parlamentaris dels grups Popular, Liberal i de la Unió per l'Europa de les Nacions (UEN). En contra, van votar en bloc Los Verdes i l'Esquerra Unitària, al costat de la majoria dels socialistes i alguns eurodiputats d'altres formacions.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Albert, Poblenou, 20/06/2008 - 17:23

Visca la llibertat personal. Menys partit i més persones. Si els parlamentaris europeus fossin escollits per circunscripcions on s'escull 1 diputat, molts d'ells trencarien constantment les ordres de partit. La democràcia és més ke els partits

#5 joan socialista, pals, 20/06/2008 - 14:03

Que en Joan Ferran els acusi de ser crosta nacionalista catalana incrustada al cor d'Europa.

#4 pep, manresa, 19/06/2008 - 23:55

Quina pena que fem, els diputats europeus voten massivament unes mesures imprescindiblement necessàries i tres diputats "catalans" (?) trenquen la disciplina de vot. Quina vergonya, com és que això mateix no ho han fet mai a Madrid per defensar Catalunya?

#3 Ramon, Sant Cugat, 19/06/2008 - 23:44

La primera vegada de 3 diputats socialistes catalans surten de la disciplina del partit no es per defensar ni l'estatut, ni la llengua ni la nostra economia. Ho farien pels del Congo, del Pais Basc o Palestina. Mai per nosaltres.

#2 JULIA, BARNA, 19/06/2008 - 22:23

VISCA LA LLIBERTAD .
si aixo fan amb els seus imagina que ens poden fer als que ni pesem com ells.