Publicitat
Política · 26 de Juny de 2012. 11:42h.

El PSOE farà un ERO amb la reforma laboral del PP

Els socialistes acomiadaran més de 180 persones després de la pèrdua de càrrecs públics

El PSOE farà un ERO amb la reforma laboral del PP

L'equip econòmic del PSOE, en una foto d'arxiu

Després del descens del 50% dels ingressos per la pèrdua de càrrecs territorials i la patacada a les estatals, el PSOE va presentar divendres un ERO davant el Ministeri de Treball amb el qual pretén reduir un 40% la seva massa salarial.

Segons informa La Razón, que ha tingut accés al document, la mesura adoptada per la cúpula socialista afectarà en primer lloc als empleats pròxims a la jubilació i als de menor edat. En aquest, els socialistes comuniquen a l'autoritat laboral l'obertura d'un "procediment d'acomiadament col·lectiu, de suspensió de contractes i de reducció de jornada".

En el pla presentat pel PSOE es preveuen 186 baixes aproximadament entre empleats del carrer de Ferraz, la Fundació Ideas, els grups parlamentaris i altres centres de treball distribuïts per comunitats autònomes. A més, es produiran unes 60 suspensions de contracte o reduccions de jornada en un 42% de les hores de treball.

Com a criteris per a la negociació amb els sindicats es tindran en compte, primer, els empleats d'edat pròxima a la jubilació o jubilació anticipada -a partir dels 58 anys-. En segon lloc, s'aplicarà el criteri de la menor edat, "sempre que no concorrin causes d'experiència professional o qualificació".

Quan el PSOE diu que no aplicarà la reforma laboral aprovada pel Govern del PP fa referència només al que fa a les indemnitzacions per acomiadament de 20 dies per any treballat, amb un límit de 12 mensualitats. No obstant això, hi ha altres aspectes de la reforma que sí que es tindran en compte.

Aquests són els que permeten la flexibilitat per salvaguardar llocs de treball. És a dir, el PSOE podrà mantenir part de la seva plantilla gràcies a alguns aspectes aprovats en la recent reforma laboral. És el cas de les reduccions de jornada fins a un 42 per cent de la plantilla, la suspensió de contractes per un temps determinat i la rebaixa salarial.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Gerard, Barna, 28/06/2012 - 09:53

Una magnífica mostra de l'Espanya única i compartida pel PPSOE. Bon vent i barca nova.

#4 ESTA ES LA PRUEBA, VIELHA, 26/06/2012 - 17:14

CATALUNYA ROBA A SUS PROPIOS CIUDADADNOS, Y ESTOS CALLADITOS REIVINDICANDO TONTERIA......

#3 Sara, bcn, 26/06/2012 - 14:42

Només 180 persones? Sincerament crec que en sobren moltes més. La majoria, l'únic mèrit que tenen és haver anat a les manifestacions aixecant el puny.

#2 Jordi, Teià, 26/06/2012 - 13:23

180 persones noves al mercat laboral que, probablement, no serveixen per res.

#1 komunistorro, Barceloan, 26/06/2012 - 12:10

Si tienen que echar a gente con que normativa lo tienen que hacer ? pues con la vigente o con cual ? con otra ? es la que ha querido el PP y CIU