Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2013. 14:48h.

El PSOE insta el PP a reformar la Constitució "per mantenir la unitat d'Espanya"

Rubalcaba creu que s'ha de "posar al dia" la carta magna per recollir "singularitats" de Catalunya

El PSOE insta el PP a reformar la Constitució "per mantenir la unitat d'Espanya"

Rubalcaba i Navarro, durant la Festa de la Rosa

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha insistit en reformar la Constitució per anar cap a un model federal a Espanya que posi fi al procés sobiranista de Catalunya.

En una entrevista a Onda Cero, ha proposat al PP que "cal posar al dia la nostra Constitució per mantenir la unitat d'Espanya" i ha dit que, després del "frenesí" d'ofertes de pactes sobre Catalunya que hi ha hagut en les últimes hores, "ara posi cadascú el seu projecte sobre la taula".

El líder dels socialistes creu que la reforma constitucional ha de recollir reculli "singularitats" de Catalunya com les "conseqüències culturals i educatives de la seva llengua pròpia, els seus drets històrics, el seu dret civil propi i la seva institucionalitat singular".

Rubalcaba ha reivindicat que ell va ser "el primer" que va proposar "dialogar amb tothom" com a recepta per resoldre el problema de Catalunya i, després de subratllar que al PSOE li "uneix amb el PP que els dos volen que es mantingui la unitat de Espanya", ha explicat que no està d'acord amb la"solució" que proposa Esperanza Aguirre, però sí amb el seu" diagnòstic "i amb la "metodologia" que propugna.

Segons Rubalcaba, la "aproximació al tema" de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid és "interessant", tot i que no creu com ella que calgui "disminuir competències", sinó que cal "aclarir algunes coses".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Maurici, Riudoms, 24/09/2013 - 21:01

Si, la singularitat que aquests dos partits entenen es que ens segueixin xupan de la mamella

#4 DLM, Barcelona-España, 24/09/2013 - 17:51

Estos socialistas están como chotas. En lugar de tratar de corregir el gran problema económico, social y político que supone hoy en día el desmadre autonómico, proponen la vía contraria, darles más cuerda. Lo que hay que hacer es todo lo contrario Sr. Rubalcaba.

#3 josep maria, Vic, 24/09/2013 - 17:26

Senyor Rubalcaba, encara recordem les promese del Sr. Zapatero.

#2 David, Cambrils, 24/09/2013 - 16:22

Que aixequi la mà qui es cregui en Rubalcaba?