Publicitat
Política · 12 de Gener de 2013. 15:21h.

El PSOE rebutja el dret a decidir que defensa Navarro

Rubacalba adverteix que el partit "no acceptarà mai que una part decideixi sobre una cosa que afecta al tot"

El PSOE rebutja el dret a decidir que defensa Navarro

Rubalcaba, durant el comitè

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, no ha aconseguit convèncer els seus companys del PSOE perquè assumeixin el dret a decidir. El secretari general socialista, Alfredo Rubalcaba, ha apostat per la reforma federal.

Al comitè federal del PSOE, a la seu de Ferraz (Madrid), el líder dels socialistes espanyols ha dit que el partit "no acceptarà mai que una part decideixi sobre una cosa que afecta al tot".

"Si el debat se centra en el dret a decidir, no hi haurà sortida", ha afegit. En aquest sentit, Rubalcaba ha ofert la reforma de la Constitució per aconseguir un millor encaix de Catalunya a Espanya.

El PSC ha defensat al comitè "una consulta, legal, acordada i vinculant que permeti expressar-nos i contrastar diferents projectes". Després del discurs de Rubalcaba, Navarro ha reblat que "aquí hi ha un acord per iniciar una reforma que avanci cap al federalisme". "Continuar un camí en comú amb la resta d’Espanya, en millors condicions, a través de la via federal", ha indicat.

Amb tot, l'exalcalde de Terrassa ha afegit que "es continuarà dialogant" sobre el dret de decidir amb el PSOE. "El diàleg no es trencarà", ha vaticinat.

Per a Navarro, "enfront l’immobilisme del PP, que el que vol és recentralitzar Espanya, criminalitzar les autonomies com a responsables de la situació política i econòmica, i enfront els que tenen posicions secessionistes, com CiU i ERC, la nostra proposta és la federal”, ha dit, i ha destacat “l’avenç important i destacable” en la postura del PSOE.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Que rompan de una vez, bcn, 14/01/2013 - 11:09

El PSOE debería romper de una vez con el PSC y presentarse directamente en Cataluña. El PSC sin el apoyo del PSOE desaparecería. Ya llevan demasiados años viviendo jugando al independentismo con los votos de los unionistas y es el momento de darles una lección.

#15 Miquel, Badalona, 13/01/2013 - 09:42

Companys del Psc.... Fins quan haureu d'aguantar..Digueu prou !! Per dignitat..Catalunya us necessita !!

#14 Bertus, Cornellà de Llobregat, 13/01/2013 - 01:20

Quan aquest caragirada diu: que "mai acceptarà que una part decideixi sobre una cosa que afecta al tot" suposo que serà consequent i simai el govern d'Espanya decideix marxar de la UE o la OTAN com que afecta "el tot" si els altres no volen que Espanya marxi, ho haurà d'aceptar!

#13 Gavarres, Girona, 12/01/2013 - 21:51

Oooohhhhhhhhhh quasi ... Quina sorpresa, ningú s'ho esperava, segur que nomes ha estat un malentès. A veure que faran ara els del PSC aviat hauran tenir clar les seves prioritats i si ells son de veritat un partit sobirà. Ja queda menys.

#12 Quim, Pineda de Mar, 12/01/2013 - 21:48

Navarro, no fas riure, fas el ridícul.