Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2015. 14:46h.

El PSOE rebutja la independència només amb majoria absoluta

Pedro Sánchez: "On quedaria el respecte per l'altra meitat dels catalans?"

El PSOE rebutja la independència només amb majoria absoluta

Pedro Sánchez

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat en una conferència al Tribuna Barcelona que, al seu parer, no és suficient la majoria absoluta per iniciar un procés de "desconnexió" amb Espanya. "On quedaria el respecte per l'altra meitat dels catalans representats? On quedaria la democràcia constiucional com a concepte i paradigma polític democràtic dels nostres dies?", s’ha preguntat.

"Com és possible -ha afegit- concebre que una limitada de la ciutadania pugui imposar a l'altra meitat la supressió del seu dret a mantenir les seves identitats plurals, catalana i espanyola, amb només haver obtingut un escó més les forces que representarien i seguint procediments al marge de la legalitat?".

Segons la seva opinió, el procés sobiranista "només produeix frustració i fractura" al mateix temps que ha acusat Artur Mas, sense citar-lo, a portar "als ciutadans cap a un carreró sense sortida". Pedro Sánchez ha insistit que "en política qualsevol opció és defensable sempre que se segueixin les vies legals" però no ha obert cap porta a una eventual consulta pactada.

El dirigent del PSOE, al contrari, ha reiterat que "ha arribat l'hora de reparar Espanya" i ha apostat per "un Estat federal, social i democràtic". Fins i tot ha proposat un decàleg de mesures, algunes ja conegudes, com incloure el principi federal en el títol preliminar de la Constitució o reformar el Senat però també incloure el problema de principi de lleialtat institucional.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#30 aaron, bcn, 23/07/2015 - 09:39

Con la cantidad de gente competente que hay entre los sociatas y han de elegir primero al inútil de Zapatero y ahora al inútil de Zapatero bis.

#28 aaron, bcn, 22/07/2015 - 21:08

El 51% de quienes. La soberanía reside en el pueblo Español. ¿Para eso quieren cambiar la constitución? ¿Para quitarle la soberanía a los Españoles y dársela a los nacionalistas?

#27 ambaixadorCAT, UK, 22/07/2015 - 20:31

Pedro, deixant a part la falta de respecte que teniu dia sí dia també contra els que sí que volem la independència, el que seria una manca de respecte flagrant seria obligar-nos a seguir a espanya si la majoria de Catalans no ho volem així.

#26 Petete, Badalona, 22/07/2015 - 18:29

T'ho intentaré a explicar:
1---quan es fa el que vol la majoria se'n diu D-E-M-O-C-R-À-C-I-A.!!! ¿ja ho tens? doncs anem pel
2--- Si a un conjunt de ciutadans li restem un subconjunt que forma una majoria absoluta, el que resta "NO" és la meitat, és una M-I-N-O-R-I-A, (i torna a llegir el punt 1)

#26.1 ambaixadorCAT, UK, 22/07/2015 - 20:32

és trist que s'hagin d'explicar conceptes tan bàsics, però sembla ser que el líder del PSOE es va perdre alguna classe a l'escola...

#25 Claüc, Sabadell, 22/07/2015 - 16:58

Com els partits espanyols de sempre: si nosaltres no en tenim prou amb majoria vol dir que ells en tenen prou amb minoria.

Aquest és el concepte de la seva democràcia.