Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2009. 17:01h.

El PSOE rebutja la nul·litat de Companys

De la Vega diu que no és possible dos dies abans que ho demani Montilla

La vicepresidenta del Govern, Maria Teresas Fernández de la Vega, ha rebutjat la possibilitat que s'aconsegueixi la nul·litat del judici al president Lluís Companys. De la Vega ha fet aquestes declaracions en roda de premsa just mitja hora abans que José Montilla anunciés que dijous vinent el Govern, en sessió extraordinària, farà la petició.

De la Vega ha parlat de "reconeixement", però ha reconegut a pregunta d'e-notícies que "evidentement no és el mateix el reconeixement que la nul·litat" i que la Llei de Memòria Històrica no permet la nul·litat del judici malgrat la petició del Govern de la Generalitat. La número dos del Govern espanyol ha recordat que ella sempre es va comprometre, quan va participar en una commemoració de l'afusellament, a la "reparació".

El president José Montilla ha anunciat demà passat, 15 d’octubre, coincidint amb el 69è aniversari de l’afusellament del president Companys al castell de Montjuïc, a Barcelona, es demanar la nul·litat del judici.

Montilla ha recordat que fa un any ell mateix va dir que “el Govern i el seu president estaven disposats a seguir totes les vies polítiques i jurídiques fins aconseguir l’anul·lació del judici”. En aquest sentit, ha valorat que el Govern d’Espanya hagi adoptat un acord “de reparació moral i política” de Companys, “a partir de la petició que la seva néta va formular, a l’empara de la Llei de la Memòria Històrica”.
 
“Precisament -ha apuntat el president- aquest pas donat pel Govern espanyol és el que dóna peu, ara, a un nou pas que emprendrà el Govern de Catalunya amb l’acord de dijous vinent”.

De la Vega, en roda de premsa
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 pere, vic va bé?, 14/10/2009 - 10:31

El que deuen rebutjar és la nul·litat del judici, no pas del president. Tal com heu posat el titular així ho sembla.

#12 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 14/10/2009 - 05:09

El judici s'ha d'anul·lar per higiene democràtica i perquè és una vergonya històrica per Espanya, doncs és l'únic cas a Europa en que es va jutjar i executar un president triat per les urnes,

#11 RASCA, CASTELLDEFELS-BARCELONA, 13/10/2009 - 19:37

A MI LA ANULACION DEL JUICIO DE COMPANYS ME LA TRAE FLOJA LO QUE VERDADERAMENTE INTERESA AL PUEBLO CATALAN ES QUE ESTOS POLITICOS NO MANGEN MAS Y QUE SE OCUPEN DEL PUEBLO LO DE MAS ME LA SUDA....

#10 Jose Mª, barcelona, 13/10/2009 - 19:23

No creo necesario que anulen el juicio,
debido a que el todo el regimen era ilegal.
Fue un juicio impuesto por las armas, un genocidio.
Lo demas es cuento.

#9 Bonmatí, Barcelona, 13/10/2009 - 19:23

Ahir en Ridao deia que al català ni tocar-lo. a veure que diu ara que els seus socis de govern tripartit tampoc respectaran la memòria del president assasinat anulant el judici-farsa que li van fer els espanyols.