Publicitat
Política · 2 de Juny de 2011. 08:20h.

El PSOE s'apropa ara a CiU

Rubalcaba es va reunir amb Mas i Duran en busca de suport per exhaurir la legislatura

El PSOE s'apropa ara a CiU

Rubalcaba, amb Duran, en una foto d'arxiu

Alfredo Pérez Rubalcaba vol evitar la celebració d'eleccions generals anticipades i busca el suport de Convergència i Unió. És per això que el vicepresident del govern espanyol i successor de Zapatero com a candidat a la presidència de l'executiu es va reunir, en secret, la setmana passada amb els líders de la federació nacionalista, Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida.

Segon publiquen "La Vanguardia" i "El Periódico de Catalunya", Rubalcaba es va reunir amb el president de la Generalitat i el secretari general de CiU la setmana passada al Palau de la Generalitat, just quan l'atenció estava centrada en la demanda del lehendakari Patxi López d'un congrés per escollir successor de Zapatero i la posterior renúncia de Carme Chacón a presentar-se a unes primàries.

Rubalcaba va ser qui va sol·licitar la reunió, amb la intenció de buscar l'aval de CiU fins a exhaurir la legislatura. El sopar havia de servir perquè el vicepresident espanyol calibrés la posició de CiU respecte a la possibilitat d'arribar un a suport estable. Això li permetria comptar amb els deu mesos que falten per a les eleccions generals per preparar la seva candidatura.

El vicepresident espanyol hauria ofert a la federació nacionalista desencallar algunes inversions molt sol·licitades pel govern català, com les pendents en el traspàs de Rodalies i la gestió del Prat. Per la seva banda, Mas i Duran li haurien demanat un canvi d'actitud amb Catalunya.

A més, la qüestió del fons de competitivitat, uns diners que permetrien al govern català reduir considerablement la previsió del dèficit, també hauria estat sobre la taula. Això explicaria que la ministra d'Economia, Elena Salgado, hagués suavitzat el seu discurs respecte d'aquesta qüestió. En aquest sentit, Rubalcaba hauria demanat temps a Mas i Duran i Lleida.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 joan, manresa, 03/06/2011 - 11:15

El Casal obre la seba tertulieta desde Morolandina.--Comentari censurat ahir i no publicat...,NO ENTENEM,era correcte ..U resumirem...--No ens fiem del Sr.Duran,ell ens pren a tots per imbecils...abans d'obrir la boca ya li veyem las dents.Sr,Duran no foti el canari,ni ELLS ni VOSTE sou de fiar

#8 LLUISDAVID, BARCELONA, 03/06/2011 - 10:20

CUIDAAAAO (A.P.M) ens ficaran el ¨pepino ¨ fins al fondo!!!! el que vol el poble catala es un COnCERT ECONOMIC, estem farts de pagar impostosss a Espanya i ens tornen 4 engrunes!!!! ESTIC FART!!!! de Rubalcabas Salgados ZPS BARONS i PSC PRO PROU PROU!!!!!

#7 Tonet, Igualada, 02/06/2011 - 21:03

El PSOE s'apropa ara a CiU
Vigileu i no us deixeu enganyar,PSC-PSOE son com serps, us enlluernent i despres us fotaran la dentallada

#6 Pep, El Poble Nou, 02/06/2011 - 15:36

Compte, fa 4 anys els convergents van guanyar les el.leccions i els sociates li van cardar una putada, espero que no tornin a caure en un altre parany

#5 Marcus, bcn, 02/06/2011 - 14:42

Massa tard....bye bye