Política · 26 de Març de 2015. 20:21h.

El PSUC Viu es desmarca d’ICV

Firma un protocol amb el Partit Comunista per ser “l'únic referent a Catalunya” del PCE

El PSUC Viu es desmarca d’ICV

Una imatge d'arxiu d'una convenció d'ICV

El PSUC Viu i el Partit Comunista d’Espanya (PCE) han signat un protocol que converteix al primer partit “en l'únic referent a Catalunya del PCE”, segons ha destacat la formació catalana en una nota de premsa.

“Treballar junts per la construcció d'una república federal i social en la qual s'integrin tots els pobles d'Espanya”. Aquest és el full de ruta comú que s'han marcat tant el PCE com el PSUC Viu.
 
Les dues formacions es reafirmen en la seva decisió de “treballar per un procés constituent únic per tota Espanya que reconegui el seu caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüistic i que culmini en una república federal”.

El protocol firmat implica que el PSUC viu participarà en els diferents òrgans executius del PCE i rebrà el mateix tractament que les seves organitzacions federades.

A més, els seus militants podran participar en els òrgans de direcció federals amb els mateixos criteris que la resta de la militància del Partit Comunista.

En el protocol el PCE reconeix "la independència i sobirania plena del PSUC Viu", fruit del seu origen i dels acords de la Internacional Comunista, de la qual tots dos formen part.

També s’oficialitza una cosa que en la pràctica ja està en funcionament i és que tots dos partits treballen coordinats en els seus objectius, en la definició ideològica, en els principis i normes generals de funcionament, en l'estratègia general, així com en les línies polítiques de caràcter general, tant nacionals com internacionals.

Aquest divendres es presentarà el protocol en una roda de premsa en la qual intervindran el secretari general del Partit Comunista d'Espanya, José Luis Centella i el secretari general del PSUC Viu, Albert Miralles.

A la tarda se celebrarà un acte conjunt en la Nau Ivanow sota el títol “Un procés constituent per la república”, en el qual intervindrà, a més de Centella i Miralles, l'escriptora Rosa Regàs, i el portaveu dels joves del PSUC Viu, Marc Reina.

Joan Herrera i Dolors Camats, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 TELAMARINERA, Vilanova, 28/03/2015 - 14:20

Es la única oferta de izquierda constitucionalista en Catalunya.
Bien, en salir del armario.

#10 JoanMarti, VCJ, 27/03/2015 - 18:07

Cansat de totalitarismes com el comunisme i el feixisme, a la merda , marxem ja i ja s'ho faran

#9 narcisa, independència i independènjaumes, 27/03/2015 - 13:15

au, va, passa, però com vols que el PSUC sigui viu si su jaimito roures ja fa com 69 anys que li va la fer la necrològica, cobrant, a La Vanguardia Española?

#8 Manolo, Barcelona, 27/03/2015 - 11:53

Desde el momento que IU se dejó tentar por el Gran Timonel acabaron todas sus posibilidades de continuar

En su afan de sacar la cabecita(como siempre) dejaron los principios de la izquierda

Como izquierda no pueden dejarse seducir por los independentistas. Esto no lo entendieron ni consultaron

#7 Joan, Tarragona, 27/03/2015 - 10:35

No acabo d'entendre el titular. El PSUC viu no es pot desmarcar de ICV perquè no en forma part. El PSUC Viu forma part de EUiA

Per la seva banda, el PCE és un partit que forma part de IU, té com a referent a Catalunya a EUiA, i relacions amb ICV

#7.1 Jorge Torres, Barcelona, 27/03/2015 - 11:53

Jo tampoc ho entenc, i sóc membre del PSUCviu ... En tot cas volem una coalició amb ICV més equilibrada, no trencar-la.

Ho podrie entendre potser per la ressolució "confederal" de la convenció d'ICV de l'altre dia. i que nosaltres apostem per un model "federal" ... però ja és filar prim el titular