Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2014. 16:51h.

El PSUCviu aposta per "una república federal"

La formació defensa "el catalanisme popular" enfront "el nacionalisme identitari"

El PSUCviu aposta per "una república federal"

Un muntatge amb alguns dels signataris del manifest del PSUCViu

En el pròxim XVè Congrés del PSUCviu aquesta formació presentarà el seu full de ruta per reivindicar “l'esperit transversal de l'antic PSUC i la construcció d'una república federal que reconegui el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüistic d'Espanya”.

“Per una Catalunya obrera, popular i solidària: per la república federal”. Amb aquest lema el PSUCviu abordarà el seu XVè Congrés que se celebrarà els propers dies 17 i 18 de gener i en el qual la formació aprovarà un full de ruta “que aposti clarament per la construcció d'una república federal i social en la qual s'integrin tots els pobles d'Espanya”.
 
Aquesta proposta compta amb el suport de la direcció federal del Partit Comunista d'Espanya (PCE) i serà presentada aquest divendres en un acte que comptarà amb la participació del secretari general del PCE, José Luis Centella.

La formació ha destacat en un comunicat que l'important “és rescatar els valors del PSUC històric basats en el catalanisme popular que rebutja totalment el nacionalisme identitari”.
 
En aquest sentit ha impulsat un manifest titulat “Les esquerres transformadores a l'hora del canvi polític”, subratllant “la transcendència del moment de canvi que viu Espanya i la necessitat de replantejar de nou la qüestió catalana”.

“Contra el centralisme reaccionari i contra els separatismes conservadors afirmem el projecte d’una Espanya federal, a la vegada reivindicació històrica de les esquerres i  projecte d’un futur nou”, apunten.

Entre els primers signataris es troba el degà de Ciències Polítiques de la UAB, Joan Botella; l'ex secretari general de CC.OO. de Catalunya, José Luis López Bulla; l'ex secretari general del PCE, Paco Frutos; el tinent d'alcalde de Viladecans per ICV, José Luis Atienza i l'escriptor i historiador, Higinio Polo.

També l’han signat l'historiador Ferran Gallego; el catedràtic de zoologia de la UB, Adrià Casinos; el periodista Carlos Pastor; la historiadora Soledad Bengoechea; l'ex diputada del PSUC, Toni Montserrat; el llibreter Domènec Benet; l'ex dirigent sindical, Pedro López Provencio; i el catedràtic d'història de la UdG, Ángel Duarte.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#26 Viu?o més aviat enterrat?, Catalunya, 12/12/2014 - 15:24

Afortunadament el mur de Berlín i el comunisme a Europa vam caure.No tinc ni he tingut mai cap simpatia pel PSUC.
crec que a Catalunya ha estat nefast.

#25 Manolo, Barcelona, 12/12/2014 - 12:28

Nostalgicos al poder

Como ya tienen su pensión asegurada, no tiene nada más que perder

Recordar que fuisteis vosotros mismos quienes acabasteis con el auténtico PSUC

#24 Saprissa, Sants, 12/12/2014 - 09:53

aquests amb el discurs caducat, reaccionaris,proletariat,classes...quina mandra

#23 Casper, Bcn, 12/12/2014 - 09:46

Que se os ha pasado el arroz vejestorios

#22 Ergo, Meridiana, 12/12/2014 - 09:38

El PSUCmort, voleu dir.