Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2009. 19:11h.

El quart cinturó és l'obstacle

CiU rebutja la proposta de pacte nacional d'infraestructures

El quart cinturó és l'obstacle

Joaquim Nadal, durant una visita a unes obres

El secretari general adjunt de CDC i diputat de CiU, Felip Puig, ha rebutjat un pacte nacional d'infraestructures sense quart cinturó. En relació amb l'última proposta de pacte presentada pel conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha dit que "no entenem com un país pot deixar fora d'un pacte nacional com aquest una infraestructura que és neuràlgica per al futur de Catalunya".

Puig creu que el pacte és "intranscendent" si no s'inclou aquesta infraestructura, "que genera divisions entre els socis del tripartit". De fet, el número dos de CDC creu que ICV està "passant factura" amb aquest pacte pel desacord que hi va haver dins del Govern amb la llei d'educació de Catalunya, que PSC i ERC van pactar amb CiU sense els ecosocialistes.

Ha afirmat que el "conflicte" i les "friccions internes" entre els socis de Govern pel quart cinturó, per la política energètica o per la política d'aigua fan que aquest pacte nacional "sigui un instrument desdibuixat al voltant d'aspectes importants per a la competitivitat i la mobilitat del país. Veiem que les incoherències internes del tripartit estan desdibuixant aquest pacte", ha dit, i ha afegit que "mentre es mantingui aquesta posició no podrà comptar amb el suport de CiU".

La federació nacionalista centra la seva oposició al pacte nacional d'infraestructures en el quart cinturó, ja que consideren que no es defineix i no s'inclou a la proposta que planteja el Govern. "Sense quart cinturó no hi ha pacte nacional, sense quart cinturó el pacte és intrascendent", ha dit Puig, que veu en aquesta infraestructura "un símbol de la incoherència en la gestió del territori" i "un indicador de la manca de visió de país que té el tripartit".

El secretari general adjunt de CDC ha lamentat que Nadal estigui intentant trobar suport en la societat civil per tirar endavant el pacte "al marge de CiU i del Parlament. Però molt em temo que també trobarà el sentit comú de la societat, confrontada amb un pacte que no acaba de recollir els aspectes més crucials pel país", ha afegit.

El diputat de CiU creu que el pacte no serà "ni nacional ni d'infraestructures", sinó "un pacte de conjuntura política". Puig creu que serà una "pèrdua d'oportunitat" i una "assignatura suspesa per part del tripartit en un moment fonamental per a les infraestructures".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 fart del ciment, CAT, 15/08/2009 - 00:41

Els de CiU són uns impresentables que només pensen en destrossar el territori i que no tenen cap consciència ecològica.

#1 joseo, vic, 14/08/2009 - 21:52

eks happy flowers encara va en bici per treballar? o en cotxe oficial A6.oi saura?. sou uns impresentables.quin ull de poll trepitja el quart cinturó?.