Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2016. 17:08h.

El referèndum serà vinculant independentment de l’abstenció

Romeva avisa als contraris al procés que “la única opció que tenen és votar que no”

El referèndum serà vinculant independentment de l’abstenció

Raül Romeva en una imatge d'arxiu

El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha assegurat que el referèndum que el Govern català ha promès per l’any vinent “tindrà caràcter vinculant” durant una entrevista a Catalunya Ràdio. “Els que no volen que aquest procés, que molts creiem que és necessari, inevitable i legítim vagi endavant, la única opció que tenen és votar que no”, ha respost a la pregunta de com pensa l’executiu comptar als ciutadans que s’oposen a la independència.

Romeva diu que la diferència entre el referèndum que prepara l’executiu i el 9N és que aquest darrer “era un procés participatiu o consultiu sense caràcter vinculant” mentre que l’altre “tindrà caràcter vinculant”.  El conseller ha afegit que “ha d’haver-hi campanya pel Sí i pel No”. “Des del govern hem de garantir que tothom tingui la mateixa capacitat d’expressar-se. Ho hem de fer d’acord amb la comissió de Venècia”, ha reblat.

“Sense pressupostos no hi ha referèndum”, ha avisat Romeva en una clara advertència a la CUP. “Tothom ha d’assumir les seves responsabilitats”, ha afegit. El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència ha conclòs afirmant que “el referèndum es farà”, perquè “hem vingut a fer això”. “Ho diem per activa i per passiva”, ha dit.

Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#75 Gregari, VNG, 06/12/2016 - 14:13

Romeva no veus que no ets ningú, que lo que dius no es "vinculant", la prova es que després de dir una burrada no et venen a detenir ipso facto, i passen absolutament. Sou tots un govern de broma, pero broma de mal gust.

#74 jaume, lleida, 06/12/2016 - 00:03

Soy catalan y me siento indignado, ofendido, y literalmente pisoteado y maltratado ante declaraciones semejantes dignas de la represion y el franquismo, y prueba de ello son sus presupuestos para 2017 pero lo que de verdad me indigna y es el motivo de la nueva europa que en pocos años viviremos, ¡¡¡

#73 Cat Show, Vic , 05/12/2016 - 22:48

No habra ningun REFERENDUM. Todo el mundo lo sabe. Es un señuelo para envaucar/embaucar catetos.

#72 Xexo, Premia, 05/12/2016 - 22:36

Antes de pagar un impuesto a estos lumbreras cansinossaco el dinero de aki cosa que no puedo ahora

#71 Pere, Lleida, 05/12/2016 - 20:06

És a dir, s'imposa un referèndum il·legal i van a votar els de sempre, encara que no arribi al 30% del cens. Aleshores, el Sr. Romeva i tot l’equip d’il·luminats que ens governa decideix fer un Cop d’Estat. És això, no?