Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2011. 18:38h.

El refugi del sector catalanista del PSC

Ernest Maragall i Antoni Castells encapçalen el nou equip de la Fundació Catalunya Europa

El refugi del sector catalanista del PSC

Maragall i Castells, durant l'acte

El nou vicepresident de la Fundació Catalunya Europa, Ernest Maragall, el president del consell assessor, Antoni Castells i el director de la Fundació, Max Vives, han presentat aquest divendres el nou equip de la Fundació Catalunya Europa, l'entitat europeista i catalanista fundada per Pasqual Maragall.
 
El vicepresident executiu, Ernest Maragall ha assenyalat que l'objectiu és, partint de la feina feta des del 2008 quan Pasqual Maragall va fundar-la, "enfortir la Fundació en el sentit que continuarem finançant-nos amb aportacions privades d’empreses i d'individuals participant en debats públics de profunditat en els quals retem comptes de la nostra feina". "Treballem a 10 anys vista, no en els assumptes més immediats" ha afegit dient que es tracta de consolidar l'acció, enfortir-la, fer-la créixer, i en conseqüència, influir en la vida pública.
 
Per la seva banda, el president del consell assessor, Antoni Castells, ha explicat que la Fundació Catalunya Europa, "vol ser un instrument de pensament i d'acció. Volem transversalitat: ajudar el país, aportar idees, sembrar opinió. Sembrar el terreny per a aquells que vulguin recollir-ne els fruits. I no només per a uns quants".
 
Castells ha advertit del "risc que triomfi la tesi que Europa està en crisi i que ens hem de refugiar en els espais nacionals. Hem de fer tot el contrari. Sortirem de la crisi donant passes endavant. És el que està començant a fer la Comissió Europea amb decisions impensables que s’estan prenent i que haguessin estat impossibles fa uns anys. Totes elles, en el sentit d'una major integració europea".
 
Tant Ernest Maragall, com Antoni Castells i Max Vives han volgut incidir en què s’ha de fer més present Europa a Catalunya i a la inversa, enlloc de parlar d'Europa només quan hi ha problemes. "Volem estar presents a la vida pública. És diferent a voler estar en la vida política, encara que també l'inclou".
 
El director de la Fundació, Max Vives, ha explicat els cinc programes estratègics de la Fundació: Pensar Europa, Acció Europa, Pensar Catalunya, Bones pràctiques europees i Bones Pràctiques de ciutats. En aquest últim cas ha assenyalat la col·laboració establerta amb Rio de Janeiro per explicar l'experiència de Barcelona a la futura seu olímpica.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 sulfuro sulfuro, Barcelona, 11/07/2011 - 12:11

Los residuos de la línea de la gauche divine tienen que seguir viviendo divinamente.
Para algo están la fundaciones.

#3 pepillo, barcelona, 10/07/2011 - 12:39

Refugio: Asilo, acogida o amparo. Hermandad dedicada al servicio y socorro de los pobres. Refugi: Protecció que hom ofereix a una persona perseguida o que està en perill. (Diccionario de la Lengua de la Real Academia Española i Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans)

#2 Al carrer, collons!, Barcelona, 10/07/2011 - 06:45

El sector què???? Boníssim l'acudit!

#1 Pimpollo, Vic, 09/07/2011 - 22:53

Acabo de llegar. Porfa, que alguien me indique dónde está el sector no catalanista del PSC, ejque no lo veo. Quizá en el fondo del mar?