Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2019. 16:51h.

El Regne Unit rectifica

Londres afirma que l'euroordre no era "desproporcionada" però la manté paralitzada

El Regne Unit rectifica

La policia britànica ha demanat disculpes a Espanya per haver assegurat que l'ordre europea de detenció contra l'exconsellera d'Educació de la Generalitat, Clara Ponsatí, era "desproporcionada". Les autoritats, però, mantenen paralitzada l'euroordre a l'espera de conèixer informació "essencial" sobre els delictes que se li imputen a l'exconsellera, com ara "la naturalesa del delicte, el temps i el lloc en el qual es va cometre i la connexió directa entre el delicte i el subjecte concret".

Les autoritats del Regne Unit havien rebutjat inicialment aquest dimecres tramitar l'ordre de detenció europea dictada pel magistrat instructor de Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre l'exconsellera en considerar la petició "desproporcionada". 

"L'ordre de detenció europea ha estat revisada per un advocat especialitzat del Regne Unit en nom de l'Agència Nacional contra la Delinqüència. Han determinat que és desproporcionat d'acord amb la legislació del Regne Unit" havien escrit hores abans de la rectificació. Les autoritats britàniques també havien demanat a Espanya fer arribar "informació sobre l'historial delictiu previ" de Ponsatí per tal de reavaluar novament el cas.

"Si té en el seu poder informació sobre l'historial delictiu previ de la persona o qualsevol altra informació relativa a la gravetat de la infracció faciliteu-la a la NCA (National Crime Agency) i tornarem a avaluar la nostra decisió de no certificar aquesta ordre de detenció europea" van escriure les autoritats.

Llarena havia dictat una nova ordre d'extradició contra l'exconsellera Clara Ponsatí per un delicte de sedició després de fer-se pública la sentència que condemna els dirigents independentistes pel delicte de sedició pels fets del procés.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#33 Fierecita, mongat, 07/11/2019 - 12:56

La cuestión es: Que no se trata de las extradiciones en sí, todo esto es puro cuento.
Lo que realmente ocurre es que tanto Alemania como Inglaterra están interesados en desprestigiar el Sistema Judicial español dentro de una estrategia mas globalísta.

#32 Fierecita, mongat, 07/11/2019 - 12:51

Debilitar nuestro Estado de derecho es importante para ellos y el Okupa se presta a la perfección con las declaraciones realizadas sobre la Fiscalía con el "harán lo que yo les diga".
El okupa sabía que con esas palabras "dinamitaba" la entrega.
Recordemos que Bélgica era el "paraíso etarra".

#31 Truquo, Gotham, 07/11/2019 - 12:34

Ni mucho menos seria la primera vez que UK utiliza (Utiliza) a Cataluña para desestabilizar España, y en medio de un Brexit, les puede venir muy bien causar problemas al que es y será aún más uno de los lideres de la Unión.

#29 Rasca, castelldefels, 07/11/2019 - 10:07

Hasta el rabo todo es toro.....

#27 La Victima, Lloret, 07/11/2019 - 08:12

Que se la quedin i de pas la mantinguin per sempre. Quin regal!! Gràcies R. U.

#27.1 Montse, Barcelona, 07/11/2019 - 08:54

Que no vuelvan ni ella ni los otros 3 de Bélgica.