Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2015. 21:19h.

El Rei adverteix Mas de "la solidesa" de l'Estat

El monarca fa una crida a "respectar l’ordre constitucional"

El Rei adverteix Mas de "la solidesa" de l'Estat

El Rei, durant el discurs

El Rei Felip VI, en el seu discurs nadalenc, ha apel·lat a la "voluntat d'entesa" i a la "història comuna" per a, sense citar-la explícitament, referir-se a Catalunya. "Cal reconèixer-nos en el que ens uneix", ha manifestat.

El monarca ha defensat que "en l'Espanya constitucional caben les diferents formes de ser espanyol". En aquest sentit ha remarcat que Espanya és "una gran nació" i ha advertit, en relació al procés sobiranista català, amb "la solidesa” de l'Estat.

"Un gran Estat per les regles comunes de convivència, el nostre ordre constitucional, que distingeix la nostra diversitat", ha dit, a més de destacar també que "les diferents llengües d'Espanya també identifiquen la nostra identitat".

"Ser espanyol és un sentiment profund i una emoció sincera", ha assegurat Felip VI, a més de considerar que "la pluralitat política aporta sensibilitats diferents i ajuda a una política basada en el diàleg".

És per això que ha volgut transmetre un "missatge de serenitat, de tranquil·litat i confiança en la unitat i continuïtat d'Espanya; en la primacia de la nostra Constitució". Finalment, ha assenyalat que "la ruptura de la llei només ens ha conduït a la decadència i l'aïllament. És un error del passat en què no hem de tornar a caure".

"El nostre camí és ja, de manera irrenunciable, el de l'enteniment, la convivència i la concòrdia en democràcia i llibertat. Per això, respectar el nostre ordre constitucional és defensar la convivència democràtica aprovada per tot el poble espanyol; és defensar els drets i llibertats de tots els ciutadans i és també defensar la nostra diversitat cultural i territorial", ha tancat.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#28 Ma. Assumpció, Bcn, 27/12/2015 - 20:25

Felipe, no te queremos ... normal que hables así porqué se te està acabando el BIENESTAR con dinero de Catalanes i Vascos...

#27 Frankie90, Madrid, 26/12/2015 - 15:33

Rufián quiere construir la Dinamarca del sur de Europa. ¿También criticaría al poder monárquico si lo tuviera? En Dinamarca nadie cuestiona el dinero que tiene o no tiene la familia real, es lo que tienen los países con monarcas, no van a vivir en chabolas solo para hacer que nos sintamos mejor

#26 pepe, andorra, 26/12/2015 - 12:27

si, menudo rey mas solido, tira un 25% de paro y esconde la mano en la bragueta.

#25 pelaez, Barna.Spain, 25/12/2015 - 21:46

Muchas fotos con independentistas de riguroso luto
por los cementerios. el dia despues del discurso de
Felipe VI
Si estudiaran HISTORIA,sabrian que despues de Felipe V viene Felipe VI.

#25.1 pepe, andorra, 26/12/2015 - 18:24

mentira, pelao, viene la menina, ¿no la viste en el debate?.

#24 Diego Velázquez, apuntes para otro cuadro, 25/12/2015 - 16:45

Fijaros en la foto, esconde con la derecha lo que no sabe ni tocarse con la mano izquierda, los Borbones siempre han necesitado Meninas.