Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2008. 20:00h.

El Rei anomena "diversitat territorial" la plurinacionalitat

Qualifica Espanya de "gran nació"

El Rei anomena "diversitat territorial" la plurinacionalitat

El rey Juan Carlos I

El rei Juan Carlos ha denominat "diversitat territorial" a la plurinacionalitat de l'Estat espanyol en el seu missatge de nadal. La part inicial de la seva intervenció ha estat dedicada a elogiar el text constitucional, dient, entre altres coses, que "aquests trenta anys de Constitució han de servir-nos (...) per continuar avançant com a gran nació".

També s'ha referit a la necessitat de "plantejaments integradors" i d'una "cultura política" "d'unitat". Segons el cap de l'Estat, la Constitució està "construïda sobre la concòrdia i el consens, el respecte mutu i la tolerància", i "articula la nostra diversitat territorial".

Així mateix, Juan Carlos I ha parlat del "nostre desenvolupament com a poble i com a nació", i de l'Estat espanyol com "nació moderna, unida, solidària i diversa". En un altre moment, ha dit que "són molts els motius per sentir-nos orgullosos d'Espanya".

Sobre les diverses cultures de l'Estat, només ha parlat de "la força creativa de la nostra cultura rica i diversa", i, sense fer cap referència a la pluralitat lingüística, s'ha referit únicament al "creixent pes de l'espanyol al món com a segona llengua de comunicació internacional".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 MARC-SABATES.COM, BARCELONA REPUBLICA CATALANA//*//, 26/12/2008 - 23:25

Soc Català , no espanyol.
MARC-SABATES.COM

#40 Ben, Reus, 26/12/2008 - 23:04

zzzzzzzzz.....zzzzzzzzz.....zzzzz......zzzzzzz.....zzzzzzzzzzzzzzzz...........zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...... uy, un ozzzo!!!! trae la ezcopeta Putin...... pumba!!!!!

#39 Juanito, Barcelona, 26/12/2008 - 21:22

Majestad, ni caso de las críticas, provienen de necios, además de nacionalistas.

#38 cesar, noceda del bierzo, 26/12/2008 - 15:19

aprende un poco de historia cardona

#37 cesar, noceda del bierzo, 26/12/2008 - 15:18

dile a tarda que no sabe de lo que habla igual su padre lucho en el bando de franco