Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2009. 20:24h.

"El Rei cobrarà cada dia més que un mileurista a l’any”

Campanya d'objecció fiscal contra les despeses de la família reial

"El Rei cobrarà cada dia més que un mileurista a l’any”

Imatge d'arxiu del rei Juan Carlos

Antoni Garcia, portaveu de l'associació Els Verds Esquerra Ecologista, ha anunciat que iniciarà contactes amb entitats ecologistes i socials per promoure l’objecció fiscal contra la despesa de la família reial, tal i com es fa en aquest moments per les despeses militars, i destinar aquest diners a projectes ambientals i de defensa dels animals. Ha denunciat que "el Rei cobrarà cada dia més que un mileurista a l’any”.

Garcia ha recordat que el rei Juan Carlos I ha manifestat aquest dies la seva voluntat de que no s’augmenti ni un euro més la quantitat que es destina a la casa reial i al seu sosteniment en els pressupostos generals de l’Estat per el 2010. Ha afirmat que aquestes declaracions “són un nou acte d’hipocresia de la casa reial”,  ja que “ l’austeritat reial significarà per el proper any fiscal 8,90 milions d’euros per les seves despeses, és a dir el Rey cobrarà cada dia més que un mileurista a l’any”.
 
Segons el portaveu, l’administració paga també , fora d’aquesta quantitat, la seguretat, els viatges la posada a punt de l’iot Fortuna i el manteniment de les residències reials, incloses la llum  i l’aigua".
 
Ha afegit que “es poc democràtic i poc transparent que la casa reial no tingui que rendir comptes a ningú i que el govern de l’Estat espanyol  no faci públic amb com es gasta la casa reial els diners dels contribuents”. També ha dit que “es pot democràtic mantenir una persona que no ha estat escollida per sufragi universal”.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 pepapi, lleida, 05/09/2009 - 17:35

Marcus, el problema és que sempre ens estem guiant per la imatge. Si no estàs d\'acord amb com ha actuat algú ho has de dir, si només és un problema de donar bona o mala imatge...

#32 Companys, Tarragona, 04/09/2009 - 00:23

muerto el perro dictador,dejo tres collares uno para el rey otro para el PP , y tro para PSOE. con una estela terrible de corrupcion. 30 años. Los catalanes pedimos no queremos continuar con esta gentuza. libertad, indepencia y solidarida con los pueblos

#31 Laia, Berga, 05/08/2009 - 15:43

Borbons foteu el camp!!!
300 d'ocupació, 300 anys de resistència.

#30 Ramon, Sants-Barcelona, 05/08/2009 - 13:03

"Fora el degenerat", el teu comentari es una mica brusc, no creus? Hom pot pensar el que vulgui, no cal insultar. Una cosa es que ell no objecti contra quelcom que ve imposat, mentres objecta contra coses fruit de la democracia. No cal ser desagradable.

#29 Fora el degenerat del rei d\'espanya, Lleida, 05/08/2009 - 12:49

Lo que no me gusta, lo objeto que la put. de la teva mare s'ho faci gratis amb el degenerat del puto rei no vol dir que les prostitutes més dignes li cobrin.. Pels teus comentaris igual ets un borbó també,l'endogàmia crea retrassats mentals com tu