Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2014. 22:37h.

El Rei demana “unitat” a Mas

El president replica amb una indirecta a Foment

El Rei demana “unitat” a Mas

El Rei Felip VI amb el president Mas a Foment (Foto: Rubén Moreno)

El Rei Felip VI ha enviat una indirecta al president de la Generalitat, Artur Mas, afirmant que “no ens podem permetre el debilitament o la divisió perquè el món camina cap a una major integració”.

El monarca espanyol ho ha dit durant l'acte de lliurament dels Premis Carles Ferret Salat 2014 i les medalles d'honor de Foment del Treball 2014, celebrat aquest dijous al vespre.

"Tots som necessaris, ja que és cada vegada més evident que no podem trobar respostes de manera aïllada i que són més imprescindibles que mai les visions compartides", ha apuntat.

En aquest sentit, el Rei ha manifestat que "avui més que mai cal unir força i estratègies" i ha aprofitat el seu discurs, en català i castellà, per reivindicar la Constitució i l'Estat de Dret com a garants “de prosperitat i de convivència en pau i llibertat”.

Felip VI també ha recordat la figura de l’empresari Ferrer Salat per destacar el seu “sentit d'Estat que només es pot entendre des de la lleialtat a la seva catalanitat més profunda".

De la seva banda, el president Mas ha destacat que “Foment del Treball s’ha distingit al llarg de la seva història per tenir una actitud capdavantera”, que ha convidat a “mantenir viva” de cara als propers temps.

“Tenim assignatures pendents i importants i val la pena que les grans organitzacions del país hi siguin d’una manera decidida, com Foment ha fet sempre en els grans temes que han afectat a l’economia catalana”, ha assenyalat.

Mas ha recordat que al llarg dels quasi 250 anys d’història de la patronal catalana, Foment ha estat capdavantera de projectes importants com la reforma de la descentralització administrativa i el concert econòmic de 1899, que “va liderar”, ha dit.

“No es pot dir que haguem tingut un èxit total aquí, però Foment hi era en aquella reivindicació”, ha subratllat, recordant que va ser una de les entitats fundadores de La Caixa i un dels promotors del Consorci de la Zona Franca.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 12/12/2014 - 15:00

Senyor Borbó La unitat és el contrari de la Llibertat. Que vostè s´hagi de quedar amb la primera és el seu problema. Els catalans ens quedem amb la segona. Recorda el Blas Piñar?. Quan nosaltres vam fer la Marxa de la Llibretat, el de FN, va fer la marxa de la "Unidaz". Vostè és com ell?.

#7 Raskolnikov, Polonia, 12/12/2014 - 13:29

Unitat?. Per a un Borbo, unitat es un eufemisme de "sumissio".

#6 Dionís, Caldes de M., 12/12/2014 - 07:22

Amb qui ens cal unir les nostres forçes empresarials?
Amb empresaris com en Florentino Pérez?
Díaz Ferran? Miguel Blesa?... El Bigotes ?

#6.1 Potemkin, Mockva, 12/12/2014 - 11:37

No.... con De la Rosa, Millet, los de las ITV y Cia .... amb els "nostres".

#5 CusiNeta, Sabadell , 12/12/2014 - 06:55

Bravo a Mas!, Felip no volies caldo, doncs apa dos tasses.

#5.1 bcn, bcn, 12/12/2014 - 07:57

Tot i que soc Republicà bravo el reí.

#4 moianes, Moià, 12/12/2014 - 06:03

Per demanar que no quedi.