Publicitat
Política · 18 de Març de 2020. 21:21h.

El Rei esquiva la polèmica

Només parla del coronavirus

El Rei esquiva la polèmica

Felip VI

El Rei no ha fet cap referència a la polèmica destapada aquests dies arran dels 100 milions d'euros que el seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, va rebre de l'Aràbia Saudita per la seva mediació en la construcció de l'AVE a la Meca. Uns diners que Felip VI ha rebutjat, després de publicar-se que apareixia com a segon beneficiari d'una fundació que Joan Carles I va crear el 2008 per suposadament ocultar a Suïssa la donació milionària del rei saudita.

El monarca ha esquivat l'assumpte en el seu missatge d'aquest dimecres i únicament s'ha referit a la pandèmia del coronavirus. Felip VI ha assegurat que aquesta crisi sanitària “ens farà més forts com a societat”. “Una societat més compromesa, més solidària, més unida. Una societat en peu davant de qualsevol adversitat”, ha afirmat.

També ha demanat “donar exemple de responsabilitat, de sentit del deure, de civisme i humanitat, d'entrega i esforç, i sobretot de solidaritat”. “Ara hem de deixar de banda les nostres diferències; ens hem d'unir parell superar aquesta greu situació”, ha reclamat Rei, alhora que ha subratllat que aquesta crisi “posa a prova la capacitat mateixa d'un Estat”.

El monarca ha agraït la feina de tot el personal sanitari, als quals ha definit com “la nostra primera línia de defensa” i l'“avantguarda” en la lluita contra el virus. D'altra banda, ha manifestat que la crisi és “temporal” i que Espanya “recuperarà el seu pols”. “Aquest virus no ens vencerà”, ha conclòs Felip VI.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 jau, Mataró, 19/03/2020 - 09:21

Té més credibilitat un telenyeco que no pas aquest fantasma.

#5 atl.lota, pineda, 19/03/2020 - 08:59

No era el momento de hablar de dinero. Como no era el momento de hablar de PUJOL SOLEY, ni de tantos millonarios que crecen en CATALUÑA y no dan ni un centimo,Era el momento de decir que TODOS JUNTOS podemos solucionar el problema actual, NO POR SEPARADO. Por mi parte, VIVA ESPAÑA Y VIVA EL REY.Todos los que critican, tambien son españoles

#4 Catadisney, Mont Tebar, 19/03/2020 - 02:08

Un mensaje de esperanza y de unión ante la pandemia.

#3 La Mare Superiora, Jersey, 18/03/2020 - 23:50

Quina vergonya...en una república catalana no n´hi hauria,de corrupció.Mireu-nos a nosaltres,que no tenim ni cinc. Triste es pedir pero más triste es robar...señoras y señores.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/03/2020 - 22:57

Todo mi apoyo a las palabras del rey. Hay que centrarse en lo importante, que es el virus.