Publicitat
Política · 24 de Juny de 2020. 23:06h.

“El rei Joan Carles ha estat un bandarra”

Mariano Guindal, periodista: “Corinna era una buscavides”

“El rei Joan Carles ha estat un bandarra”

El periodista Mariano Guindal assegura que “el rei Joan Carles ha estat un gran rei i un bandarra” a qui “li deixem fer tot el que va voler” per protegir com a “símbol de la unitat d'Espanya” durant la Transició i els primers anys de la democràcia. Així ho assegura en una entrevista amb e-notícies, on reconeix que “el gran pecat del periodisme” va ser no explicar els errors del monarca emèrit.

Guindal admet en el seu llibre 'Un hombre con buena suerte: Memorias apasionadas de un reportero' (Península) que la nostra autocensura pel que fa a la Corona va ser un gran error”. “Si nosaltres haguéssim fet el nostre ofici i haguéssim estat criticant les coses que feia malament, li haguéssim posat fre. No ho vam fer, aquest va ser el gran pecat del periodisme”, reconeix.

Al·lega, però, que el silenci de la premsa va ser per protegir Joan Carles dels franquistes i falangistes que durant la Transició l'acusaven de “traïdor”. “Havíem de protegir aquest paraigua que teníem. Era el nostre principal bastió. Perquè aquesta garantia constitucional que representava el Rei no es danyés, li deixem fer tot el que va voler”, argumenta.

Pel que fa a l'episodi de Botswana i les disculpes de Joan Carles, Guindal considera que “va ser el final” del seu regnat perquè “va confirmar que totes les llegendes urbanes eren certes”. El periodista també es refereix Corinna Larssen com una “penques”. “Era una buscavides, una penques, una senyora que anava a allà a fer negoci”, manifesta.

Mariano Guindal és periodista econòmic i polític amb més més de 40 anys de trajectòria. Ha treballat en les agències Colpisa i LID, a les revistes Cambio 16 i Panorama, així com a La Vanguardia, on ha desenvolupat la major part de la seva carrera com a reporter, redactor en cap d'Economia i editorialista. Actualment col·labora amb aquest mateix diari i amb El Economista, entre altres mitjans. També és autor dels llibres 'El declive de los dioses' i 'Los días que vivimos peligrosamente', entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Zarko, Santa Coloma de Gramenet, 25/06/2020 - 13:43

analíticas, mirando TODO. Incluiría las ITS, presuntamente, digo yo.

#5 Zarko, Santa Coloma de Gramenet, 25/06/2020 - 13:42

los demás, que madruguen los demás, que estén en ERTE los demás, que tengan el ingreso mínimo vital los demás, que sus trabajos no valgan nada en caso de perderlo, sin poder recolarse, los demás.
Mucha libertad de expresión pero nadie dice nada al respecto, por el miedo a querellas.
Si no fuera por la pareja de quien fue, sacarían hasta TODAS

#4 Zarko, Santa Coloma de Gramenet, 25/06/2020 - 13:40

Yo ya entiendo que la Justicia no es ciega ni la Justicia es igual para todas o para todos como no Todas ni todos somos igual ante la justicia.
Pero es un poco amanerado decir que Corina es una buscavidas.
Si dijera la verdad, con pruebas en caso que las hubiere o hubiese la hubieran tildado de otra cosa.
Hace bien en buscarse la vida, que curren

#3 José , Barcelona , 25/06/2020 - 11:03

Haber tenido un jefe de estado corrupto durante 40 años no es grave. Lo grave es que la sociedad lo a permitido, la premsa lo a ocultado y los partidos políticos lo han aplaudido. Y encima los arietes de la corrupcion PP-PSOE-C-VOX vetan cualquier investigacion. Y el presente con Felipe ya apunta maneras. Pais de pandereta lo llamamos en casa.

#2 l'avi Florenci, l'home i la deixa, 25/06/2020 - 03:53

Quina troballa! Que aquest home tenia amants (com tots els seus avantpassats) es coneixia durant dècades. Com sempre s'ha sabut que Pujol tenia una "amiga" al Putxet.
Aqui ens coneixem tots, cony!