Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2021. 11:24h.

El rei Joan Carles s'hauria enriquit amb el tràfic d'armes

Va crear una empresa el 1977 amb Manuel Prado i Colón de Carvajal, segons Públic

El rei Joan Carles s'hauria enriquit amb el tràfic d'armes

Joan Carles I, en una imatge d'arxiu

El Rei emèrit hauria generat bona part de la seva fortuna personal traficant amb armes als països àrabs, segons explica en un article el diari 'Público'. Joan Carles I hauria creat grans beneficis a través d'una empresa fundada l'any 1977 sota el nom d'Alkantara Iberian Exports.

L'empresa es dedicava, presumptament, al tràfic d'armes. Estava controlada pel diplomàtic Manuel Prado i Colón de Carvajal i el magnat Adnán Jashogyi. L'empresa hauria estat finançada amb diners públics de l'Institut de la Indústria i Foment del Comerç Exterior.

Durant la seva activitat, l'empresa hauria venut armes a l'Iran, aquestes operacions provocarien la imputació de Jashogy per tràfic il·legal. El magnat va traspassar tots els drets de la companyia al traficant libanès Abderramán El Assir per tal de poder seguir operant.

A partir de l'any 1984 l'empresa de Joan Carles I, Alkantara Iberian Exports, es va convertir en la major exportadora d'armes de tot l'estat espanyol. L'activitat de l'empresa va finalitzar al 1990, segon explica el 'Público'.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/07/2021 - 13:16

Lo siento mucho. Me he equivocado y no volverá a ocurrir. Nunca más venderé al Robles una bomba atómica, jamás de los jamases, lo juro por corina, dijo abatido el traficante.

#17 josemiguel, El Prat de Llobregat, 13/07/2021 - 08:53

Estar a favor de la continuidad de España como estado-nación histórico o aceptar la monarquía pq forma parte de ese pacto q fue la Constitución actual no tiene nada q ver con apoyar a la persona q ocupe el puesto de monarca.Esto se tiene q investigar hasta el final y ponerlo en conocimiento de los ciudadanos.Y aplicar las penas q correspondan

#16 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 12/07/2021 - 16:12

Vergonzoso lo del emérito,espero que no haya educado a su hijo en esos menesteres,o tendremos un problema.

#15 Rebel in the FDG, EL PALAMÓS DE LES GAMBES., 12/07/2021 - 15:57

Que l' hi hauran descobert, i que deu tenir que tapar i amagar el sinistre Gargamel Roures??

#14 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 12/07/2021 - 15:26

El plan de cambio de régimen sigue adelante por lo que veo: usar al emérito como ariete para derrocar al actual rey. Justo después de que el Felón reorganice su PSOETA. Qué casualidad.