Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2017. 21:10h.

El Rei n'està fins els collons

El cap de l'Estat acusa la Generalitat de “deslleialtat inadmissible”

El Rei n'està fins els collons

Felip VI

El Rei ha acusat el Govern de la Generalitat de comportar-se amb una “deslleialtat inadmissible envers els poders de l'Estat” per pretendre proclamar “il·legalment la independència de Catalunya”. “Des de ja fa molt de temps, determinades autoritats de Catalunya, d'una manera reiterada, conscient i deliberada, han vingut incomplint la Constitució i el seu Estatut d'Autonomia”, ha assegurat el monarca en el seu missatge institucional sobre la situació a Catalunya.

Felip VI ha advertit que “la societat catalana està fracturada i enfrontada” perquè el Govern ha “trencat els principis democràtics de tot l'Estat de Dret” fins els punt de “soscavar l'harmonia i la convivència de la pròpia societat catalana arribant, desgraciadament, a dividir-la”. La Generalitat s'ha situat “totalment al marge del dret i de la democràcia” i ha pretés “trencar la unitat d'Espanya i la sobirania nacional”. El Rei també ha alertat que aquesta “conducta irresponsable” pot “posar en risc l'estabilitat econòmica” de Catalunya i Espanya.

El Rei ha fet una crida als poders de l'Estat per “assegurar l'ordre constitucional i el normal funcionament de les institucions de l'Estat” davant d'una situació d'“extrema gravetat”, alhora que ha subratllat que existeixen “vies democràtiques” per defensar les idees d'acord amb el respecte a l'Estatut i la Carta Magna.

“Als ciutadans de Catalunya vull reiterar-los que des de fa dècades vivim en un Estat democràtic que ofereix les vies constitucionals perquè qualsevol persona pugui defensar les seves idees dintre del respecte a la llei”, ha asseverat. També ha indicat que “tenen un espai de concòrdia i de trobada amb tots els seus conciutadans”.

El monarca s'ha adreçat als catalans que viuen amb “preocupació” i “inquietud” el procés independentista per afirmar que “no estan sols, ni ho estaran”. “Tenen tot el suport i la solidaritat de la resta d'espanyols, i la garantia absoluta del nostre Estat de Dret en la defensa de la seva llibertat i dels seus drets”, ha sentenciat.

Felip VI ha conclòs el seu missatge admetent que són moments “difícils” i “complexos”, però que “sortirem endavant, perquè creiem en el nostre país i ens sentim orgullosos del que som”.

Publicitat
Publicitat

210 Comentaris

Publicitat
#114 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 04/10/2019 - 00:05

La chusma separata violento nuestra libertades. Afortunadamente el pueblo de Tabarnia dormido durante siglos, se puso en pie y dijo basta!!. Basta a esos asquerosos racistas que querían convertir Cataluña en una cienaga pestilente.

#113 Catanyol, Girona, 03/10/2019 - 22:27

Totalmente vigente dos años despues...Gracias Sr Rius por recordarlo.
Visca Espanya!

#112 Vlac, Barcelona, 08/10/2017 - 01:38

El discurso del Rey ha sido impecable y va a contribuir a que la sociedad catalana silenciada, que no silenciosa, se atreva a expresar su opinión.
Mañana nos vemos en la plaza Urquinaona !!!!

#111 Sergi , Barcelona, 06/10/2017 - 17:33

El discurso del Rey ha dejado clara una cosa, fuera de la Ley no hay nada, ni agua, ni una sola gota, o vuelven a la Ley o no habra nada. Se lo ha dejado bien claro. Espero que lo entiendan y tomen nota.

#110 Jesús Fema, mataro, 05/10/2017 - 23:53

Sens dupte el millor i mes encertat titular de tota la premsa!