Publicitat
Política · 28 d'Abril de 2009. 20:50h.

"El Rei no ha estat capaç d'aprendre català en 30 anys"

Tardà critica a Juan Carlos I i ironitza: "I no serà perquè no té temps lliure!"

"El Rei no ha estat capaç d'aprendre català en 30 anys"

Joan Tardà

El diputat d'ERC, Joan Tardà ha carregat contra el Rei perquè "en 30 anys no ha estat capaç de fer un curs de català o basc". I ha ironitzat: "I no serà perquè els Borbons no tinguin afició al lleure i al temps lliure!". Segons ha informat el diari El Mundo, el diputat d'ERC s'ha expressat d'aquesta manera durant l'argumentació del seu vot contra la proposició de llei del grup del PP que demanava garantir el dret de no discriminació del castellà en l'ensenyament.

Tardà ha criticat també el PP, i li ha acusat de practicar un "genocidi cultural i lingüístic" contra el català i les altres llengües cooficials. A més, ha qualificat els militants del partit de Rajoy de "extraterrestres" a Catalunya.

"La nostra llengua és intocable", ha dit. "El sorprenent", ha afegit, "és que ara que Rajoy semblava transitar per una certa moderació, pugui més la catalanofòbia del senyor Pedro J. Ramírez, l'etnicisme, l'odi ètnic de Losantos o la espanyolitat rància d'ABC".

El diputat del PP Alfonso Alonso, encarregat de defensar la proposició, ha retret a Tardà la seva "mala educació", i ha dit que "espero que no es presenti vostè com l'exponent de les excel lències del sistema educatiu a Catalunya".

"De què tenen vostès por?", li ha preguntat. "Jo he vingut aquí a parlar de llibertat ia tendir la mà per parlar de consens, per resoldre un problema, encara que també es veu que me la mossega el senyor Tardà". Ha afegit que només ha contestat només amb "desqualificacions a tothom, inclòs el Rei", i "intolerància".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Alan, barcelona, 29/04/2009 - 17:44

hay que ver que hay tontos por aqui. un tal joan dice que votara a no se quien por lo que escribo yo. ja ja. que tonto.... en fin a mi no me importa si hablas catalan o chino pero no obliges a los demas a hacerlo. si eres paleto es tu problema.

#28 Fran, Llinars, 29/04/2009 - 15:41

I aquest politic ja parla aranes sent llengua oficial a Cat? fan servir aquesta llengua oficial al parlament catala?la resposta es NO,aixi q com s´atreveix a donar lliçons El Rei deuria parlar totes les llengues espanyoles,i vosaltres parleu les de Cat?

#27 FERRAN, BARCEÑLONA, 29/04/2009 - 12:44

per una altra banda. Em sembla que són l'únic federalista d'Espanya.

#26 FERRAN, BARCELONA, 29/04/2009 - 12:43

malgrat haver viscut un fotiment de temps entre nosaltres. Doncs, què voleu que us digui? Es una manca de respecte envers Catalunya per la seva part i una nul.la contribució a la cohesió de l'Estat. Què és la única feina que ara tenen,

#25 FERRAN, BARCELONA, 29/04/2009 - 12:41

I puc entendre que ell, per edat i circumstàncies històriques doncs no pugui tenir aquests coneixements.Ara bé, el Felipe, la Cristina (de l'Elena millor no en parlo) si que ho haurien de fer. I, pel que sé, la Cristina de català no en parla un borrall