Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2010. 21:25h.

El Rei no pensa en abdicar

Agraeix el "suport" de Felip de Borbó, però "segueixo i seguiré complint les meves funcions"

El Rei no pensa en abdicar

TV3 ha retransmès el discurs del Rei

El Rei Joan Carles (Roma, 1938) no pensa abdicar -ni tan sols per raons d'edat o de salut- i deixar pas al Príncep Felip de Borbó (Madrid, 1968), que el pròxim 10 gener complirà 42 anys d'edat.

El passat mes de maig va ser operat a l'Hospital Clínic de Barcelona -en realitat en una planta privada d'aquest hospital públic- en una de les intervencions més serioses dels seus 35 anys de regnat.

El monarca ha manifestat en el seu tradicional discurs de Nadal que "he explicat sempre, i molt especialment aquest any, amb l'afecte dels espanyols i amb l'actiu suport del Príncep d'Astúries" però ha assegurat tambén que "segueixo i seguiré complint sempre amb il.lusió les meves funcions constitucionals al servei d'Espanya. És sens dubte el meu deure, però és també la meva passió ".

També que "som una gran nació" en al.lusió a Espanya "orgullosa de la seva pluralitat i diversitat, integrada a la Unió Europea amb la qual estem compromesos i per la qual sempre hem apostat". El Rei ha pronunciat sis vegades la paraula Espanya en el seu discurs.

En plena crisi econòmica també ha fet una crida a la "unitat, responsabilitat i solidaritat. Aquests són els millors aliats per vèncer dificultats i alimentar les nostres esperances. Els mateixos que han guiat a altres països".

"De com li vagi a Espanya -ha afegit- depèn com li vagi a cada un dels espanyols. Per això, no hi caben actituds individuals ni col.lectives d'indiferència o d'egoisme, que fet i fet ens danyen a tots".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Guillem, Barçalona, 27/12/2010 - 17:12

Diuen que el Rei és garantia d'estabilitat... imagineu-vos la poca confiança democràtica que inspira Espanya... fotem el camp abans sigui pitjor i més difícil


#19 Lluís, Lluís, 27/12/2010 - 17:02

M'importa un rave que el rei d'Espanya abdiqui. Una Catalunya independent no té per què posar-se en els règims dictatorials d'altres països. Que els castellans siguin el que vulguin, que els catalans també serem el que voldrem.

#18 Fran, Llinars, 27/12/2010 - 13:49

Aixo d les 6 vegades Espanya es x algun concurs?si no,no entenc el significat.El Rei D´Espanya es normal q parli d´Espanya d la mateixa manera q els politics catalanistes nomenen a Cat 100 vegades x minut,guanyant el concurs olgadament si cal.

#17 oscar, Lleida, 26/12/2010 - 23:23

realment feia pena o milor dit , fàsitc veure aquest home amb la salut tant degradada. Ja deia jo que tant wisky i brandy li acabaria passant factura. Per molt que hagin robat els Borbons la salut no es pot comprar. No crec que duri gaire ara que darrera un paràsit Borbó sempre n'arriba un alte

#16 Laura, Gandia, 26/12/2010 - 22:07

Naturalment que no pensa a abdicar. Des de quan un paràsit pensa a deixar de ser-ho?