Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2008. 09:13h.

El Rei rep 3,3 milions per a redecorar La Zarzuela

Aquesta quantitat se suma als 8,9 milions "para el sostenimiento de su família"

El Rei rep 3,3 milions per a redecorar La Zarzuela

L'Estat dóna 3,3 milions al Rei

El Govern espanyol ha destinat, a través dels Pressupostos Generals de l'Estat, 3,3 milions d'euros a la Casa del Rei, per a remodelar el palau de la Zarzuela, segons informa El Confindencial. El Ministerio de la Presidencia acaba d'adjudicar a sis empreses privades diversos contractes per a obres de jardineria i millores a la piscina, entre altres reformes.

Aquesta quantitat se suma als 8,9 milions d'euros que tindrà la monarquia per a les seves despeses durant el 2009, contemplats en els Pressupostos. El Rei  "distribueix lliurement" aquesta quantitat, destinada "al sosteniment de la seva família i Casa", segons estableix l'article 65 de la Constitució.

Els 3,3 milions d'euros que el Govern es gastarà en redecorar el palau de la Zarzuela seran aportats per Patrimonio Nacional, un organisme autònom adscrit al Ministerio de la Presidencia que dirigeix la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega. Patrimonio Nacional administra els béns de titularitat de l'Estat que estan al servei del Rei "per a l'exercici de l'alta representació que la Constitució li atribueix", entre ells els palaus reals de Madrid, El Pardo o Aranjuez.

El passat 3 de novembre, el Consell d'Administració de Patrimonio Nacional va adjudicar a l'empresa Construccions J. Quijano la rehabilitació de l'edifici catalogat com R-15, en el complex de la Zarzuela, per import d'1,5 milions d'euros, i la reforma de la piscina exterior del palau, el pressupost del qual ascendeix a 163.000 euros.

Patrimoni també va aprovar, aquest mateix dia, el contracte per a l'ampliació i reforma del control d'accés al palau, a Somontes, adjudicat a Lahoz Hermanos Constructores per gairebé 935.000 euros. Altres 300.000 euros han anat a parar a la signatura Tècniques d'Arquitectura Monumental, que s'encarregarà de les obres d'ampliació dels magatzems de l'anomenada Zona P del recinte. Finalment, l'empresa DGS Construcción y Jardinería serà l'adjudicatària d'un contracte per valor de 30.500 euros per a millores ornamentales en els jardins privats del Palau.

Un dia després, el 4 de novembre, Patrimoni Nacional va adjudicar a la Companyia Espanyola de Serveis Públics Auxiliars les "actuacions de jardineria, medioambient i unes altres de suport a obres d'arquitectura en el complex del palau de la Zarzuela", per import de 297.000 euros. Finalment, Contractes Bartolomé Ramón s'encarregarà de renovar les instal·lacions elèctriques del palau de Marivent, a Palma de Mallorca, la residència estiuenca dels Reis, per 78.000 euros més.

El Confindencial també recorda que tampoc es financen amb la partida de la Casa Real els sous de la major part dels seus empleats -una mica més de sis milions d'euros-, que corren a càrrec del Ministeri d'Administracions Públiques; ni els viatges oficials del Rei, la Reina o el Príncep d'Astúries, que sufraga el Ministeri d'Assumptes Exteriors; ni el manteniment dels vehicles oficials que utilitza Joan Carles, que paga el Ministeri d'Economia i Hisenda; ni els sous del cap de la Cambra Militar i els ajudants del Rei i el Príncep, que abona el Ministeri de Defensa.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 Hug, Begur, 22/11/2008 - 19:21

FELICITATS, sa majestat!. Enhorabona.

#33 marc, barcelona, 22/11/2008 - 18:15

On és el reportatge del Mundo denunciant les despeses immorals dels nostres representants en temps de crisi?

#32 Ramon, Lleida, 22/11/2008 - 13:16

Nova campanya de Nadal: Apadrina una monarquia!

#31 Ramon, Lleida, 22/11/2008 - 13:16

Doncs si necessita redecorar que li donin 800 euros i que se'n vagi a l'IKEA.

#30 PPitus, Arrahona, 22/11/2008 - 11:57

Absolutamente lamentable. Los dos canceres de España son los Borbones y la casta politica. Cual es la solución?- Extirparlos a los dos. Ustedes ya me entienden.