Publicitat
Política · 19 de Maig de 2014. 19:34h.

"El relleu de Maragall no va tenir res a veure amb l'Alzheimer"

L'hospital de Boston li va diagnosticar la malaltia el 2007 quan ja no era president, segons fonts properes

"El relleu de Maragall no va tenir res a veure amb l'Alzheimer"

Maragall, quan era president (Foto: Jordi Bedmar)

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall no va ser diagnosticat d'Alzheimer el 2006, sinó el 2007 segons han explicat fonts properes a l'expresident. Les esmentades fonts han desmentit així que quan fos president patís ja la dolència com han explicat aquest matí fonts llavors del PSC i ha recollit e-notícies.

"Tampoc no és veritat que se'l carreguessin per culpa de la malaltia, sinó perquè no el podien veure". La tibantor de les relacions entre Maragall i l'aparell del partit, en efecte, venia de lluny: des que havia estat alcalde de Barcelona. "El relleu de Maragall no va tenir res a veure amb la malaltia”, han dit.

"Després van fer servir l'excusa de la malaltia -han insistit-, però Montilla i companyia ho van saber l'octubre del 2007 com tothom", han afegit. L'expresident va difondre el diagnòstic el 20 d'octubre del 2007 i l'endemà va publicar un article a El País explicant el seu testimoni personal.

Les relacions entre Pasqual Maragall i la direcció del PSC -l'octubre del 2007 va anunciar que havia deixat de ser militant- es van ressentir durant tot el primer tripartit, sobretot quan va intentar fer una remodelació de Govern que es va frustrar tant per les pressions socialistes com d'ERC.

Les fonts consultades aquest matí insisteixen, tanmateix, que el primer viatge a Boston -quan se li va diagnosticar la malaltia- "va ser el 2006, quan encara era president".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Carles, Barcelona, 19/05/2014 - 22:17

Algo no cuadra . Maragall deja la presidencia y sólo al cabo de unos meses le diagnostican alkzeimer. Creíble? Y Montilla lo desplaza de la presidencia con la complicidad de Ernest que le acompaña en la lista electoral y en el gobierno durante 4 años . Gato encerrado.

#3.1 víctor, bcn, 20/05/2014 - 09:14

No ben bé. L'Ernest de conseller va ser un preu que va posar en Pasqual per deixar pas a Montilla sense fer soroll. I l'Ernest, efectivament, ho va acceptar i se'n va aprofitar malgrat saber que entrava al govern a costa de fer fora en Pasqual. Això és el que ha fitxat ERC. Pura regeneració.

#2 Alvar, Bcn Españolaza, 19/05/2014 - 21:52

Utilitzar a un malalt d`alzeimer es penòs. Tinc a un familiar amb aquesta malaltia i mai faria aquesta bestiesa...

#1 BEJOTA, BCN, 19/05/2014 - 19:50

JA ÉS HORA QUE'LS SUBMARINS D'ERC A PSOE-PSC FOTIN EL CAMP.N'HI HA PROU D'ENGANYAR L'ELECTORAL QUE CREU QUE VOTA A PSOE !