Política · 28 d'Agost de 2010. 12:33h.

El relleu de Zapatero?

'The Economist' augura un "futur brillant" al crític Tomàs Gómez

El relleu de Zapatero?

Imatge d'arxiu de Tomás Gómez

El setmanari britànic 'The Economist' preveu que el secretari general del PSM i precandidat socialista a la Comunitat de Madrid, Tomás Gómez, tindrà un "futur brillant" en la seva carrera política perquè sortirà reforçat del procés de primàries que afronta el partit "sigui quin sigui el resultat".

En un article publicat en l'última edició, que porta per títol 'Perdre adherència', el diari descriu a Gómez com "el primer polític que ha fet front" al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, dins del seu propi partit, i li augura una bona trajectòria "particularment si, com sembla, el president surt tocat de la Moncloa en un termini de dos anys".

"Zapatero sortirà danyat si el seu propi partit el desafia a l'octubre. Però Gómez, un alcalde poc conegut d'una ciutat dormitori prop de Madrid, sortirà reforçat, sigui quin sigui el resultat", apunta.
 
L'autor del text considera que la "baralla" que ha sorgit en el si del PSOE per "l'intent de Zapatero d'imposar el candidat" que encapçalarà la llista del partit a les eleccions a la Comunitat de Madrid al maig (en aquest cas Trinitat Jiménez) s'ha vist respost per Gómez en "un valent acte de desafiament", la qual cosa és "un signe de que el president del Govern està perdent la mà de ferro que una vegada va tenir en el Partit Socialista".

"Tot això que no sembla més que una rebequeria pròpia de la temporada deixa una gran pregunta a l'aire: Romandrà Zapatero en les pròximes eleccions generals? Aquestes han de celebrar abans de 2012, però la fragilitat del Govern en minoria de Zapatero pot forçar a avançar-les", assenyala el setmanari.
 
El periodista escriu que "els rumors abunden" i hi ha persones que diuen que Zapatero sap que les seves "impopulars" reformes econòmiques, incloses les mesures d'austeritat que redueixen el dèficit públic, han fet d'ell un "personatge tòxic" que es veurà obligat a dimitir abans de les eleccions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Ciudadanista, Barcelona, 30/08/2010 - 13:26

Catalunya real:Tu realidad es puro sentimiento,no realidad objetiva.CIUTADANS es un partido de y para el siglo XXI,centro izquierda liberal, laico, no nacionalista y ciudadanista. Su gente es la más libre, responsable y respetuosa con la Constitución.

#2 Catalunya real, Barcelona, 29/08/2010 - 12:26

aquest Gómez està sent lloat diàriament pels mitjans de l'extrema dreta espanyola (per fotre al ZP, es clar, no per altra cosa). És lògic, doncs, que els Ciudadanos el vegin amb simpatia, són gent molt disciplinada...

#1 Ciudadanista, Barcelona, 29/08/2010 - 00:40

Son interesantes los estudios sobre Ciudadanismo y Ciudadanía impulsados por el Ayuntamiento de Parla cuando Tomás Gómez era alcalde, el más votado de España en las dos últimas ocasiones. Creo que se entendería mejor con CIUTADANS que con ZP.