Publicitat
Política · 9 de Juny de 2015. 10:38h.

El responsable d'organitzar el 9N es va abstenir

El director d’Administració Local, Joan Cañada, va optar per l’abstenció en la votació decisiva del comitè de govern d’Unió

El responsable d'organitzar el 9N es va abstenir

Joan Cañada, amb Joana Ortega, presentant el 9N

El responsable d’organitzar el procés participatiu del 9N, Joan Cañada, es va abstenir en la votació decisiva del comitè de govern sobre la pregunta d’Unió que ha enfrontat oficalistes i crítics en la formació demòcrata-cristina, segons ha sabut e-notícies del sector sobiranista.

Cañada, un home de la confiança de la vicerpesidenta Joana Ortega, és el director general d’Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals i, com a tal, va comparèixer amb el 22 d’octubre al costat d’Ortega en roda de premsa per explicar tot el procés participatiu. El dirigent d’Unió també és president intercomarcal a Girona. 

La reunió de l’executiva del passat dia dos, que va durar més de tres hores, va tenir un alt grau de tensió. Entre els que van votar en contra de la proposta de la direcció hi havia les diputdes Mercè Jou i Titon Laïlla, els alts càrrecs de la Generalitat Toni Castellà (Universitats) i Carles Sala (Habitatge). També altes dirigents com Josep Martorell, Marta Vidal, Carlo Gallucci o el regidor Gerard Ardanuy

Fonts del sector sobiranista han insistit que la seva proposta era substituir “procés” per “estat independent” en ela prmera part de la pregunta, quan diu que “Voleu que UDC continuï amb el seu compromís amb el procés des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris?”.

En canvi, fonts del sector oficial ho neguen i considern que la pregunta dels crítics té trampa perquè preguntar si “vols que UDC es comprometi amb una Catalunya independent en el marc de la Unió Europea?” exclou la independència en el cas que Catalunya fos vetada per Espanya o un altre estat membre. 

Duran ja va dir en la seva darrera carta setmanal de divendres passat que “l’article 4 del Tractat o el 49 i 50 ho fan inviable”. El propi president de la Generalitat, Artur Mas, ja va admetre el 6 de novembre del 2012, durant un col·loqui organitzat per Primera Plana, que, fent una lectura "estricta" dels tractats europeus, una Catalunya independent quedaria fora de la UE.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 BEJOTA, BCN, 09/06/2015 - 14:22

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#2 un musclu, bcn, 09/06/2015 - 12:22

Cañada? amb ñ? No te cap futur politic.

#1 Carlos Gomez, Bcn, 09/06/2015 - 10:58

I perque no hi havia una quarta opcio.
Dos mil anys liderant el negoci no es per casualiat.