Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2010. 16:30h.

El retorn de Pep Riera

El líder agrari es presenta com a diputat en una candidatura d'esquerres

El retorn de Pep Riera

Esther Vivas, cap de llista per Barcelona, i Pep Riera, número 4, a la presentació de la candidatura "Des de baix"

L'ex-secretari general de la Unió de Pagesos, Pep Riera, és el número quatre per Barcelona a la candidatura "Des de baix", que es presentarà a les eleccions catalanes del 28 de novembre. Aquesta candidatura constitueix, segons Riera, “una alternativa d’esquerres, ecologista i sobiranista, orientada cap a la mobilització social". El líder agrari manifesta que, al Parlament, cal una "opció combativa i no formada per polítics professionals, sinó per persones del carrer".

Riera va ser fundador i dirigent durant més de 20 anys d'Unió de Pagesos, sindicat agrari majoritari a Catalunya. A la seva trajectòria hi figuren, entre d'altres actuacions, les tractorades i mobilitzacions per impedir les expropiacions de terrenys a pagesos del Maresme durant la construcció de l'autovia Mataró-Palafolls i la seva participació en activitats i debats a l'Alt Maresme per impedir l'elevat impacte ambiental de la prolongació de l'A-19. També ha donat suport a diverses consultes sobiranistes dutes a terme arreu de Catalunya.

Des de 2007 forma part de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista, organització amb la qual va presentar-se com a número 48 a les darreres eleccions europees de 2009. Ara ho fa amb "Des de baix", en una candidatura l'eix de la qual és "l'anticapitalisme i la defensa dels drets nacionals del poble català i el dret a l'autodeterminació".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 hèctor, Barcelona, 29/10/2010 - 23:42

Vista la mediocritat dels polítics del nostre país penso que votar en Riera pot ser una bona opció. Hi confiaria més que en qualsevol dels altres.

#6 Jep, Catalunya, on vas?, 29/10/2010 - 22:41

Un altre partit sobiranista? collons, quina febrada és aquesta! No veuen que comencen la casa per la teulada? Primer unim-nos per aconseguir la independència i desprès que cadascú defensi el seu espai. Però així no anem enlloc.

#5 Alex, barcelona, 29/10/2010 - 21:16

Després del desencís de la ruptura de Reagrupament amb el Bloc Sobiuranista i com no m´en refio d´en Laporta, per fi ja se a qui votar! Penso demanar a tots els que formen part del Bloc Sobiranista Català que recolzem aquesta llista independentista i no als fantasmes de Rcat oi SCI

#4 joan, manresa, 29/10/2010 - 17:47

El Casal,17,30h.--Surten com a bolets.El Sr.Riera no es va presentar en las ultimas eleccions catalanes per no tenir enfrontaments amb els seus companys ideologics i va preferir Europa.Are han cambiat las condicions,devant l'augue de CiU,ya esmolen las dagues i tornen a la confrontació.CiU calçet

#3 Marc, Tarragona, 29/10/2010 - 17:23

Quina colla de vividors, els d'Unió de Pagesos!