Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2009. 17:16h.

El retorn del peix al cove

CiU denuncia que el pla B del Govern al TC és el de la "rendició i submissió"

El retorn del peix al cove

Felip Puig, en un consell del seu partit, en una imatge d'arxiu

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha afirmat que el Pla B del Govern català davant una possible retallada de l’Estatut -acatar la sentència i buscar noves competències a través del 150.2 de la Constitució- és “el Pla de la rendició i la submissió” . “Vam fer un nou Estatut per abandonar la política del peix al cove i el regat a curt termini” ha afirmat mentre “l’acceptació de la retallada, és l’acceptació d’un incompliment” nou del Govern espanyol.

El Pla B del Govern és, segons Puig, “una resposta de continuïtat del Govern tripartit”. Per a ell “anar a la solució del 150.2 és estar en el mateix clima de la transició espanyola”. “Si la resposta és aquesta via o bé modificar lleis orgàniques” el que cal és anar a l’origen: “que no modifiquin una altra llei orgànica com és l’Estatut”. “Si toquen l’Estatut, hi haurà un conflicte de legitimitats”, ha afegit.

Finalment Felip Puig s’ha mostrat partidari, una vegada més, que la resposta de la sentència ha de sortir del Parlament de Catalunya. “El debat a fons és el Parlament, i si en aquest marc el President Montilla el vol liderar, endavant”. El dirigent de CDC li ha demanat, en to irònic, que “tingui una resposta diferent a la que va tenir l’any 2006 que va liderar la defensa de les esmenes del PSOE per retallar l’Estatut”.

Editorial: "Calia un nou Estatut?"

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ex votant d'ERC, L'Estartit, 27/08/2009 - 17:34

El tripartit PSOEmontillista no ha tingut mai altre projecte que no fos saquejar les arques pùbliques. Fora d'aixó, que ho dominen amb una gran pericia, res.