Publicitat

CiU assegura que el Govern espanyol presentarà l'estudi sobre el transvasament

El Roine, encara

El Roine, al seu pas per Montelimar

El secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha confirmat aquest dijous a la comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Congrés, a requeriment de la portaveu de Medi Rural i Aigua de CiU a la cambra, Conxita Tarruella, que el Govern confia a remetre abans que finalitzi març de 2009 l’estudi sobre el transvasament del Roine a Catalunya, en compliment amb el mandat parlamentari arran de l’aprovació d’una moció de CiU, pactada amb el PSOE, que instava l’Executiu a realitzar aquest informe en el termini de nou mesos des de la seva aprovació.
 
En concret, el ple del Congrés va aprovar el passat mes de juny de 2008 una moció, conseqüència d’interpel·lació del grup parlamentari català, consensuada amb els socialistes, que emplaçava l’Executiu a “realitzar un estudi tècnic multidisciplinar per analitzar i avaluar la possibilitat d’incorporar al sistema hidrològic espanyol recursos hídrics procedents de la conca del Roine”. Així mateix, aquesta moció establia que “l’estudi haurà de ser remès al Congrés dels Diputats en el termini de nou mesos”.
 
Després de preguntar la diputada de CiU Tarruella en quina fase es troba l’estudi i si es donaria compliment amb els terminis fixats en el citat mandat parlamentari, el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua ha respost textualment el següent: “Els terminis que tenim fixats són els que s’estableixen en el mandat al Congrés dels Diputats, i per tant a la fi de març de 2009 hem de lliurar aquesta documentació i així confiem fer-ho”.
 
Així mateix, ha explicat que l’estudi s’està realitzat sota la supervisió de la direcció general de l’aigua, i ha apuntat que “s’està treballant amb mitjans propis de l’administració, amb universitats, i amb experts”. Puxeu ha apuntat que en el desenvolupament d’aquest estudi s’haurà de fer “anàlisi, no només des del punt de vista d’infraestructures, sinó econòmic i sociològic”, fins i tot, ha agregat, “alguna anàlisi probablement al sud de França”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 jaume, bcn, 07/11/2008 - 13:15

Faig feina a un laboratori i puc asegurar que al roina es l´abocador de tot el sud de frança,a part de centrals nuclears i quimiques la meitat de la ciutats aboquen directament les seves aigues residuals ,si CIU ens vol dur aixo que s´ho facin mirar

#2 Marc, Benicarló, 07/11/2008 - 10:41

Muy buena idea. Que traigan agua del Ródano a Barcelona y el agua del Ebro que llevan allí, que la traigan a la Comunitat Valenciana, que buena falta nos hace.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/11/2008 - 00:37

La traida de agua del contaminado Ródano por vertidos industriales y uso en las centrales nucleares, además de costosísimo es peligroso.
Pero seguirá resurgiendo el tema porque es un proyecto con un marcado matiz pancatalanista. Así lo inició Pujol.