Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2020. 14:07h.

El Sabadell no va rebre "cap pressió" del Rei

Oliu argumenta que la marxa de Catalunya va ser per "raons purament tècniques"

El Sabadell no va rebre "cap pressió" del Rei

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat durant la comissió del 155 al Parlament que el trasllat de la seu social a Alacant va obeir a "raons purament tècniques i no polítiques". Oliu ha negat també que rebés pressions de la Corona i l'Estat, com s'assegurava des de l'independentisme.

"Va ser una decisió necessària en un context social convuls, amb incertesa i inquietud pel moviment de saldos", ha dit Oliu, a més de considerar que va ser una "decisió extraordinàriament difícil i lamentable". En aquest sentit ha xifrat en 4.500 milions els saldos perduts en la primera setmana d'octubre de 2017, dels quals el 57% procedia de clients de Catalunya.

També ha remarcat que "no vaig rebre cap pressió ni de la Corona ni de Govern. Van estar al marge de tot això". El banquer també ha afirmat que va parlar amb Puigdemont, Junqueras i Forcadell i "els vaig dir que hi havia aquesta qüestió latent i que anàvem trampejant la situació, però que hi havia riscos. Teníem la informació de la inquietud dels clients".

Preguntat per un possible retorn, ha considerat que "encara no es donen les circumstàncies per a això". "No està sobre la taula un possible retorn, però el futur sempre dóna moltes voltes", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Pepe, Alacant, 25/02/2020 - 22:27

El prusés ha conseguido que 5.567 empresas, y 53.000 millones de euros, hayan huido en estampida de Cataluña, ante este panorama, es evidente que la Caixa y el Sabadell, no necesitaron de presiones monárquicas ni gubernamentales, para decidir abandonar Cataluña.

#1 Chachachá, Barcelona, 25/02/2020 - 14:57

Evidentment que no van rebre cap pressió, ni per part d'Espanya, ni del Rei ni del moro mussa, s'estaven descapitalitzant i van "posar pies en polvorosa" per tal de parar el reguitzell de comptes que marxaven, vulgarment dit, cagant llets cap a nous horitzons