Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2010. 10:12h.

El sector catalanista del PSC fa pinya amb Montilla

"Té tot el nostre suport i demanem a tothom que li doni el seu vot"

El sector catalanista del PSC fa pinya amb Montilla

Montilla, amb Obiols i Maragall, en una imatge d'arxiu

El sector catalanista del PSC, aplegat en el corrent Nou Cicle, ha fet pinya amb el primer secretari i candidat de la formació a la presidència de la Generalitat, José Montilla, en un manifest sobre "un govern de progrés i una aliança pel futur de Catalunya."

"El president Montilla -afirmen- té tot el nostre suport i demanem a tothom que li doni el seu vot. Per dues raons: perquè cal un govern de progrés a la Generalitat i perquè la situació, després de les eleccions, exigirà sensatesa, diàleg i respecte entre els uns i els altres, acords amples, de sentit comú, aliances estratègiques de país".

En aquest sentit, manifesten que "els governs de Maragall i Montilla han estat els més nets de les tres darreres dècades d’autogovern: cap escàndol, en contrast amb els anys de governs convergents".

Tot i això, consideren que "el segon objectiu ha tingut un balanç frustrant. La llarga i enrevessada negociació de l’Estatut i la sentència involucionista del Constitucional han generat indignació, desorientació i desafecció. Això, en comptes de produir una confluència de les diferents forces polítiques catalanes, ha tendit a generar dispersió".

El manifest adverteix que "hi ha el risc d’una elevada abstenció i d’un Parlament molt fragmentat" i alerten que "cal evitar una legislatura del malestar. Una situació de tots contra tots i una fugida endavant vers objectius irrealitzables en els propers anys, portarien a la frustració. La irresponsabilitat d’enfrontar els catalans els uns contra els altres no portaria enlloc".

Per últim, veuen "temible" la proposta de CiU de reduir l’administració pública en un 20 i la comparen amb "el corrent que governa a Gran Bretanya, França o Itàlia".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Eugeni, Esplugues L, 20/11/2010 - 18:49

Aquest homenet que contra la divisió recomana diàleg té moltes fórmules per no fer res i anar aigualint el país en la sopa espanyola. També podria aconsellar més estatut, més autogovern, més hispanitat i que Catalunya acabés d'una vegada sent el Sahara d'Espanya.

#19 Josep Ma., Terrassa, 19/11/2010 - 11:15

Que en son de mesells i botiflers els "catalans" del PSCoe. Després que els espanyols del partit els han menyspreat, desplaçat i norreat, encara els fan costat?
Sembla estrany que Catalunya hagi criat personatges com aquests, que obren la porta a la guineu que s'acaba foten la mestressa.

#18 Ramon, Barcelona, 19/11/2010 - 11:13

Ningú no pretén que a Castilla-La Mànega el que hi té el PSOE no sigui una sucursal. Doncs bé, aquella sucursal, amb l'anticatalà Bono al capdavant, va votar NO a uns pressupostos sociates per no sé quin cony de mandanga. El PSC és la més rastrera i servil de les sucursals del PSOE.

#17 Ramon, Barcelona, 18/11/2010 - 23:26

Quan vol es fa dir PSC -p.ex. als debats de TV3- i quan vol es fa dir PSOE -p.ex. en recomptar escons a les eleccions estatals- És de vòmit, que la premsa es presti sistemàticament a fer-los aquest joc, a aquest engany. El PSC és la més servil i rastrera de totes les sucursals del PSOE.

#16 Ramon, Barcelona, 18/11/2010 - 23:13

"El sector catalanista del PSC" és una manera autopropagandística de referir-se al sector botifler de la sucursal del PSOE. Un sector que va tallar el bacallà fins el congrés de Sitges i que ara no pinta un cagarro. Ara tot ho maneguen els colons. Botiflers, a la direcció, ja poquíssims.