Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2012. 22:15h.

El sector catalanista del PSC perd la por a la independència

Pia Bosch diu que ha de deixar de ser "tabú"

El sector catalanista del PSC perd la por a la independència

Imatge de l'acte del sector catalanista

El sector catalanista del PSC considera que s'ha de tractar la independència "sense tabús" i que el federalisme està actualment "en via morta". La líder municipal dels socialistes a Girona, Pia Bosch, ha afirmat que "hem de trencar tabús" mentre que l'eurodiputada Maria Badia ha dit que "els socialistes hem de parlar d'independència.

Així ho han defensat en un acte celebrat a la UGT de Barcelona, que ha reunit 240 persones i al qual no ha assistit el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i que ha comptat amb la presència també, entre d'altres, de les exconselleres Marina Geli i Montserrat Tura, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros o el diputat Daniel Font.

Els dirigents emmarcats en el sector més catalanista han instat que el partit "canviï, es reformi , superi inèrcies "i sigui clar sobre" temes que cremen", com la independència, "sobre els quals el PSC no té posició ", ha assenyalat Font.

Marina Geli ha reclamat, per la seva banda, "tornar a construir un projecte de catalanisme social" i construir així "la Catalunya del 2030", per al que abans cal saber "quin model volem" i, entre polítiques d'igualtat entre homes i dones i més ocupació per als joves, també "quin model d'immigració volem". "Volem ser 8 milions el 2030?".

El sector catalanista ha apostat també per intentar "impulsar" el sistema de primàries dins del partit, tendència que consideren molt arrelada socialment. Font ha explicat que el PSC "no podrà avançar si no canvia algunes coses. Es va fer al desembre un congrés que va ser insuficient. Hem avançat, però no prou". Per aquest motiu ha defensat "abandonar la concepció vertical de partit" i passar a "una aposta decidida per les eleccions primàries" i, en paral·lel, "recompondre el partit socialista" i "sumar esforços".


Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 assumpció cantalozella, santa coloma de farners, 07/07/2012 - 12:56

Ja era hora que veiéssiu la llum, antics camarades!!!!!

#17 David, L'Hospitalet, 06/07/2012 - 19:18

El que té fer aquest suposat corrent catalanista del PSC compost per obiolistes i maragallistes és apendre d'altres socialistes que per la inercia del temps són ara independentistes, aprenguin de Rubert de Ventós, Oriol Bohigues i Joan Blanch per posar un exemple.

#16 Francesc, Badalona, 06/07/2012 - 13:07

Mentre estiguin lligats al PSOE aquesta opció no és creible. Senyors del PSC, grup propi i desvinculat del PSOE o símplement entenem que ho feu per evitar fugues d'algun independentista 'despistat' que encara pugui queda al partit.

#15 jajajaja, barna, 06/07/2012 - 12:47

Aquests dirigent lo que han de fer d'una vegada és marxar del PSC, són una minoria, A VEURE QUI ELS SEGUEIX. El PSC és alhora CATALÀ i ESPANYOL perquè tots dos són SOCIALISTES. PORTEN MOLT ANYS AMB AQUESTA CANTINELA, per cert la TURA no va tenir prou amb LBARCELONA. DEIXIN PAS A NOVES GENERACIONS

#14 español, bcn, 06/07/2012 - 12:37

Yo tb hace tiempo que le perdí el miedo.