Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2009. 08:35h.

El sector crític d'ERC surt 'tocat' del finançament

Esquerra Independentista assegura que no s'esperaven "més vots al consell nacional"

El sector crític d'ERC surt 'tocat' del finançament

Uriel Bertran i Hèctor López Bofill, en una imatge d'arxiu

Esquerra Independentista, el sector encapçalat per Uriel Bertran, ha sortit tocat de l'acord de finançament després que en el darrer consell nacional del partit, dilluns passat, assolís només 28 vots (14%) enfront els 174 a favor del sí (85%) i dos en blanc (1%). En els vots en contra de l'acord hi ha també els quatre de les JERC i eventualment els de consellers nacionals propers a Reagrupament que no han deixat encara el partit.

L'ampli acord assolit al consell nacional deixa -i el fet que ja hagi estat aprovat pel Govern català i el Consell de Política Fiscal i Financera- deixa també sense efecte de facto la petició del sector crític de sotmetre-ho a la consulta de les bases. En un partit com Esquerra, on les bases tenen més força que en altres formacions, no se sap que hagués pogut passar en aquest cas. En l'anterior ocasió, el nou Estatut, van tenir un pes substancial en el lliscament de la direcció cap el no final.

La votació de dissabte ha permès visualitzar ara que, almenys al consell nacional, la força d'Esquerra Independentista és escassa. La negociació del cap de setmana ha tibat també, d'altra banda, la relació entre la direcció i el diputat crític Uriel Bertran. Bertran es va afanyar a convocar una roda de premsa dissabte passat, en plenes negociacions, i la direcció va contraatacar amb una compareixença del secretari general, Joan Ridao, mitja hora abans.

El passat mes d'abril, Esquerra Independentista va recollir més de 1.000 signatures a favor de l'esmentat referèndum. L'article 31dels Estatuts del partit estableix que “se celebraran referèndums, per sufragi universal de totes les persones afiliades, per prendre acords en qüestions que es considerin fonamentals, a petició del 10% de les persones afiliades.”

Al passat congrés, EI va colar una esmena segons la qual “Esquerra Republicana potenciarà el caràcter assembleari del seu funcionament, element distintiu de la mateixa, utilitzant la convocatòria de referèndums interns en les grans decisions de país...”.

Fonts d'Esquerra Independentista han assegurat a e-notícies que no s'esperaven "més vots al Consell Nacional", a més d'assegurar que "havien guanyat suports entre les bases". En aquest sentit recorden que "fa un any només teníem 5 consellers nacionals" mentre que "dissabte vam tenir 28 vots".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 pere, bcn, 17/07/2009 - 08:56

Surt tocat del finançament? Escolteu, aquests 3800 milions son ridículs comparats amb els 20.000 que ens roben!
Si algú creu que amb això n'hi ha prou es que ja accepta que li facin de tot.

#19 Josep Francesc, Terrassa, 16/07/2009 - 20:47

Els de CIU acusen al d'ERC de Traidors a Catalunya . Els d'ERC acusen a CIU de Traidors a Catalunya .
Segons Tristany de Pinos i jo mateix , tant ERC com Ciu tenen RAÓ

#18 Josep, Taradell, 16/07/2009 - 18:03

El sector crític té l'esperança de que la directiva d'Esquerra rectifiqui. Santa innocència. Esquerra ja no representa a cap sector català, tampoc al PSC, ni tant sols a l'esquerra.

#17 Toni, Barcelona, 16/07/2009 - 17:26

Esquerra Independentista encara vol ressuscitar el cadàver. En Carod, amb las seva obsessió per demostrar que és d'esquerres, ha resultat més letal que quaranta anys de prohibició.

#16 Roger, Barcelona, 16/07/2009 - 15:22

El 90% del Consell Nacional està a sou del partit o amb càrrecs alg govern. Perquè no ho expliqueu això?