Publicitat
Política · 4 de Març de 2009. 20:24h.

El sector crític reobre la guerra pel control de la PDD

Demanen una assemblea extraordinària per a escollir una nova junta

El sector crític reobre la guerra pel control de la PDD

Mònica Sabata, amb Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu

El sector crític de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), encapçalat per Elisenda Romeu, no renuncia a fer-se amb el control d’aquesta entitat. Malgrat que l’assemblea general de l’entitat, celebrada el mes de juny de l’any passat, escollís de forma majoritària a integrants del sector “oficial” de Mònica Sabata com a nous membres de la seva junta directiva  i després que el departament de Justícia hagués d'intervenir i registrar la junta de la PDD encapçalada per Sabata com a representants legals de l'entitat i que s'hagi admès a tràmit una demanda que es resoldrà el proper mes d'abril als jutjats per a impugnar la junta de Sabata, un seguit de representants d'entitats adherides a la PDD, propers al sector crític, han signat un escrit adreçat als dos sectors que es reclamen legítims directius de la Plataforma, demanant-los-hi un procés de reunificació i la convocatòria d'una assemblea extraordinària per a escollir una nova junta.

A l'escrit s'assegura que "no s'ha convocat cap assemblea legal des del darrer 15 de juny degut a la situació de conflicte, i per tant la PDD no ha pogut decidir a partir d'un debat, dins la seva assemblea, les accions que ha de prendre respecte a la situació política actual. Que s'estan produint moviments aglutinadors en el teixit associatiu que poden acabar pere suplantar la tasca de punt de trobada, debat i mobilització que ha fet la PDD en els darrers anys".

"Que la primera junta de la PDD que es va triar el 19 de febrer de 2007 acaba el seu mandat el febrer del 2009 (en el pressupòsit que l'assemblea del 15 de juny passat no té validesa legal degut a irregularitats), que la segona junta que es va triar el 15 de juny de 2007 s'ha de renovar el primer quadrimestre del 2009 (en el pressupòsit que l'assemblea del 15 de juny passat sí que tingui validesa legal). És per això que manifestem que la PDD només té sentit si és una PDD unida, plural, resspectuosa, aglutinadora, etc.. i que la resolució del conflicte no passa per la victòria d'un sector o d'un altre, sinó pel treball diari de tots els membres de la PDD", s'afegeix.

"I en aquest sentit demanem a totes dues juntes que d'acord amb els estatuts de la PDD (article 10.2 dels estatuts inicials, o article 13 dels estatuts que es van entrar al registre amb posterioritat al 15 de juny), independentment quins siguin els legals: Que totes dues juntes convoquin una assemblea per a la renovació de càrrecs de junta. Volem una junta cohesionada amb capacitat de treball i que deixi endarrere els conflictes actuals", es reclama.

El text està avalat, entre d'altres signatures, per les de Joel Joan, en nom de Sobirania i Progrés o Jaume Renyer, en nom del Fòrum Català pel Dret a l'Autodeterminació, entre d'altres. Els signants són majoritariament del CIEMEN i d'Esquerra Independentista d'ERC. 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Joan Andreu, Rubí, 05/03/2009 - 15:47

Tot fals. Començan que el que e-noticies diu com critics son el oficials.
Senyors de CDC prou de marejar la perdiu i canvieu la menjadora de la "trepa" Sabata.

#8 Angels, Mallorca, 05/03/2009 - 10:11

Patetitcs el que pot decidir finalment é el Tribunal Constitucional

#7 Sandra, VALENCIA, 05/03/2009 - 09:34

je je aquest Uriel és collunut tot allò que toca ho destrueix.

#6 Ramon, LLEIDA, 05/03/2009 - 09:25

Deixeu de tirar merda a la PDD Paluzie, Romeu, Forcadell, Gaditano, Uriel deixeu de tocar els collons!

#5 Gilabert, BARCELONA, 05/03/2009 - 09:21

On està l'escoria d'Esquerra hi ha problemes no només cren merda La Paluzie, el Ranyé, la Romeu, la Forcadell, la Roser Gaditano a Esquerra que ara es dediquen a destruir eines útlis per el país com la PDD.