Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2017. 10:59h.

El “senyor Vidal” cau en desgràcia

L’exsenador passa de ser “el més llest de tots nosaltres” a una mena d’empestat del sobiranisme

El “senyor Vidal” cau en desgràcia

Imatge de l'acte de suport a Santi Vidal, el 2015

L’exjutge Santiago Vidal, que va esdevenir temps enrere en una mena d’ídol per a l’independentisme després de que l’Estat el suspengués per redactar un esborrany de la futura Constitució catalana, veu ara com els mateixos que l’havien convertit en un referent reneguen d’ell.  

De fet, l’exsenador d’ERC va ser fins i tot homenatjat a Girona el 8 de març del 2015, en un acte organitzat per El Punt-Avui i en el qual van participar l’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre d’altres. El lema de l’esmentat acte va ser #TotsSomSantiVidal i durant el mateix es va enaltir la figura del jutge a partir de la lectura de poemes de Miquel Martí i Pol.

El propi Puigdemont, que aleshores era alcalde de Girona, va participar personalment en l’organització de l’acte -que va aplegar més d’un miler de persones- i va elogiar Vidal, tot afirmant que “vivim un procés de regeneració ètica i construcció del país en els valors de la honestedat i la coherència”.

Dos anys més tard, però, l’exsenador s’ha convertit en una figura incòmoda per l’independentisme i els principals líders del procés no estalvien esforços per a minimitzar el seu paper. Vidal, tal i com va recordar ahir al Parlament el diputat el PPC Alejandro Fernández, era pel sobiranisme “el més llest de tots nosaltres”.

CDC i ERC se’l disputaven per anar a les llistes electorals per ser un “visionari expert” i un “gran intel·lectual català”. Finalment va ser ERC qui va va aconseguir el seu fitxatge i el va incloure a les llistes pel Senat, càrrec que finalment va obtenir.

Un cop al Senat, les seves declaracions van començar a incomodar als dirigents dels partits sobiranistes. Vidal afirmava que els senadors eren “una colla d’inútils”, uns “pocavergonyes” i titllava l’expresident Montilla de “diplodocus” a qui calia enviar cap a casa. També argumentava que la cambra alta no servia "per a res”, malgrat esbombar els beneficis econòmics que li havia reportat ser senador.  

Quan es van publicar les conferències on afirmava que la Generalitat controlava les dades fiscals de tots els catalans i la ideologia dels diferents jutges que treballen a Catalunya, Santiago Vidal va acabar de caure en desgràcia. ERC no va trigar ni 24 hores en fer-lo dimitir, mentre el Govern, a través de la seva portaveu Neus Munté, no dubtava en tractar-lo de mentider i bocamoll.

Ahir es va viure un episodi més, quan el conseller de Justícia, Carles Mundó, va tornar a remarcar al Parlament que “el senyor Vidal no representa el Govern ni expressa les opinions del Govern. I, per tant, aquelles expressions del senyor Vidal serà el senyor Vidal qui les hagi d’aclarir”.  

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#15 Quin pais, Tordera, 10/02/2017 - 06:49

Eso !! No aneu tan depressa. Si ERC guanya les properes elecciones, a en Vidal el tindrem de conseller de justicia.

#12 pepito, Mollet, 09/02/2017 - 17:23

Doncs que no el desqualifiquin tan..perquè és evident que és un bocamoll,...però potser té "papers" interessants a casa seva. Tot i què..sovint la pasta tapa boques.

#11 Carlos Gomez, como me la maravillaria yo, 09/02/2017 - 15:59

Aixo mateix li va pasar a Torrebruno.

I tots dos curtes de talla.

#10 Capit@n España, Berlanga City, 09/02/2017 - 15:48

La primera joguina trencada del prusès.....La segona seran "l'Astut and The Wailers" desprès de la sentència condemnatoria...

#9 Alejandro, Barcelona, 09/02/2017 - 15:10

Ya no lo necesitan, ya no les sacan jugo y se ha convertido en un peligro para sus planes, que han de ser secretos, secretísimos, pues: patada al culo y a la basura de los olvidados.