Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2009. 21:59h.

El sí a la independència guanya de carrer

Només 61 dels 2.671 vots han esta a favor del 'no' en la consulta d'Arenys de Munt

La consulta per la independència de Catalunya s'ha tancat amb una participació del 41%, és a dir que han anat a votar 2.671 dels 6.500 arenyencs amb dret a vot. 2569 persones han votat 'sí', 61 'no, 29 vots en blanc i 12 de nuls.

Els organitzadors han destacat, tanmateix, que la participació ha estat per sobre de les darreres eleccions europees i han atribuït el percentatge a que les "dificultats" que ha posat la justícia i el fet que s'hagi hagut de celebrar en les dependències d'una entitat privada. També a "les pressions" i al fet que "només hi hagi hagut un col·legi electoral". A diferència de la resta d'eleccions, en aquesta consulta poden votar els més grans de 16 anys empadronats a la localitat, el que inclou als immigrants.

Els veïns més matiners envoltats d'una gran expectació mediàtica. Ernest Vila ha estat el primer en votar sí a la independència i una cinquantena de persones esperen a la porta ja que s'ha d'entrar al local en comptagotes perquè és una sala petita. Es tracta del local de l'entitat privada Centre Moral on hi ha 5 taules amb 5 urnes que es troba just a la façana del costat de l'Ajuntament on la justícia va prohibir celebrar la consulta. 6.500 arenyencs poden votar des de les nou del matí fins a les vuit del vespre. Són totes les persones empadronades al municipi de més de 16 anys, tant si tenen la nacionalitat espanyola com si no la tenen.

"Arenyencs i arenyenques catalans, queda oberta la votació popular per la independència de Catalunya". L'advocat Alfons Lopez Tena, un dels membres de la comissió avaladora de la consulta independentista, ha donat, d'aquesta manera, el tret de sortida a les votacions.

El primer arenyenc en votar ha estat Ernest Vila, que en cap moment ha amagat el seu 'sí' a la independència de Catalunya. Vila explica que "tenia ganes de votar" i que ho fa "sense por", malgrat l'intent de prohibició per part de l'Advocacia General de l'Estat i l'anunci de la manifestació de La Falange.


Veure fotogaleria

Editorial: "Els partits, a la lluna"

Enquesta: L'Estatut està mort?

Una parella, celebrant el resultat
Publicitat
Publicitat

215 Comentaris

Publicitat
#215 Corona de Aragón, Güesca, 14/09/2009 - 17:42

A mi me da igual, pero un 41%,menos los votos de mozalbetes menores de 18....¿un éxito?.Un éxito sería que devolviérais lo que no es vuestro,pero claro,con interpretaciones como las vuestras...

#214 Julià, Barcelona, 14/09/2009 - 17:21

Pep, no m'aixafes res. Les dades que em dones ja les coneixia. Ets tu qui buscaves excuses per l'abstenció. Si a un poble de la ceba el sí no aconsegueix ni el 50 per cent , imagina't què passaría al cinturó barceloní, on hi ha molta més gent

#213 Uno más, De aqui, 14/09/2009 - 17:21

¿Habeis visto el video de intereconomia? sin comentarios

#212 pep, manresa, 14/09/2009 - 17:14

Galaico, perquè facin aquesta consulta a Badalona o Santa Coloma cal que alguna entitat la organitzi, per mí ja s'hi pot posar ara mateix, com a ciutadà tú mateix la pots promoure al municipi on visquis, perquè no ho has?
No tens pebrots?

#211 pep, manresa, 14/09/2009 - 17:08

Els 61 quie van anar a votar que NO ho van fer lliurement i ningú els va molestar per res, no sabem què hauríen votat els que es van abstindre, el què sabem és que dels que van votar el 97% ho va fer afirmativament
VISCA CATALUNYA LLIURE