Publicitat
Política · 30 de Juny de 2010. 11:06h.

El silenci de Zapatero

Mas critica que "el president espanyol encara no hagi dit res"

El silenci de Zapatero

Zapatero i Montilla, en una imatge d'arxiu

El president de CiU, Artur Mas,  en una entrevista a El món a RAC1, ha reconegut que "em sorprèn que el president espanyol encara no hagi dit res". A criteri de Mas, "el futur ha de passar per les urnes. Som al final de la legislatura i s'ha de donar la veu al poble".

"No demanaré eleccions anticipades, demanaré al president Montilla que faci les eleccions al més aviat possible, perquè ja li toca. Ja li he dit al president algunes vegades que n'hem parlat", ha indicat.

Mas ha opinat que "les eleccions han de ser la manera de respondre a la sentència de l'Estatut perquè no es poden fer referèndums en període electoral."

"Prefereixo no ficar-me en el debat de la data de la manifestació. Tots a una. Ara es tracta que surti bé i de cara a la imatge que donem a l'estat espanyol espero que hi hagi una manifestació massiva dels catalans", ha assenyalat.

Mas considera que "els cinc-cents anys de pertinença a l'estat espanyol pesen molt, com també el fenomen de la immigració. Tot això configura una estructura social molt complexa. Per això, s'ha d'anar molt en compte en com es condueix aquest vaixell"
 
"Cada cop hi ha més consciència de sobirania catalana, entesa com a voluntat que Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur. Això anirà a l'alça", ha augurat, a més de dir que el concert econòmic ha de ser "un objectiu clar, important i necessari per Catalunya".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Jep, Catalunya vota DC, 30/06/2010 - 16:55

//*// V-I-S-C-A C-A-T-A-L-U-N-Y-A LL-I-U-R-E //*//

#16 Jep, Catalunya (nació i aviat estat), 30/06/2010 - 16:51

sinó que fan una sentència que reinterpreta l-estatut del 79 i afegeixen fins a 8 vegades la sacrosanta indivisibilidad de la nación i pel camí, com qui no fa res, ens foten les competències dels ports. Què acaten aquests ejpanyols? Au, ÁDEU EJPAÑA

#15 Jep, Catalunya, 30/06/2010 - 16:45

El respecte que l'estat espanyol i les seves institucions han mostrat per la voluntat del poble de Catalunya, ha quedat manifestament palès: no solament no acaten el que s'ha tramitat per les vies democràtiques i s'ha referenda...

#14 Jep, Catalunya, 30/06/2010 - 16:18

Hem trigat 7 anys però finalment hem esbrinat el que realment volia dir ZP al 2003: "Follaré el estatut que salga del Parlament de Catalunya". (somriures de la plana major socialista, Montilla inclòs)

#13 Jep, Cataluna (nació i aviat estat), 30/06/2010 - 16:05

Ciudaonanista ejpaÑó, deixa ja de llegir còmics espanyoleros i agafa llibres d'història, noi. El TBO i els invents del prof. Cesar de Madriz estan bé per riure una estona, però fes-me cas, culturitzat una mica més, perquè fas pena.