Publicitat
Política · 21 de Juny de 2012. 17:41h.

El Síndic alliçona la premsa

Ribó recomana que "contrastin la informació"

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha apel·lat als mitjans de comunicació, als quals ha recordat que "això no és el campi qui pugui" i els ha demanat que "contrastin la informació". Ribó, que ha comparegut en comissió al Parlament per donar explicacions després d'una informació publicada a El Mundo sobre els seus viatges internacionals, ha comentat que "vull fer una apel·lació als mitjans de comunicació".

"Sé que es pot publicar i s'ha de publicar el que hom cregui responsable publicar, però si us plau, contrastin informacions. No es pot, quan es tenen totes les dades per ser contrastades continuar amb un tipus de publicació que no erosiona qui els parla, erosiona institucions. I pitjor encara, erosiona les coses públiques", ha afegit.

El Síndic ha continuat dient que "sí, erosiona el que és públic, i en una època de crisi com l'actual l'arquitectura que manté la societat és la dimensió de comunitat, no és el campi qui pugui, no és el aquí val tot, no és el que arriba el primer, és com construïm lligams, equivocant-nos, i jo el primer. Al meu informe hi ha un capítol sencer que parla dels errors del Síndic, any rere any, però per construir comunitat".

El grup parlamentari del PPC va demanar la compareixença en comissió del Síndic per explicar públicament la cinquantena de viatges internacionals que va fer al 2010 i 2011, entre ells a llocs com les Illes Bermudes, Taipei o Cartagena d'Índies, publicats pel diari El Mundo. Enric Millo, portaveu del PPC a la comissió, ha retirat la petició just a l'inici donat que el Síndic també va demanar comparèixer per voluntat pròpia.

Precisament, Millo, durant la seva intervenció, s'ha dirigit a Ribó per dir-li que "ha comès un error a l'inici de la seva intervenció i aplicant la màxima de la millor defensa és un bon atac. I ha començat fent referència a la presidenta del nostre grup parlamentari (Alícia Sánchez-Camacho) quan és vostè el que ve a ser controlat i no la nostra presidenta. I ha començat atacant, i és un mal símptoma, possiblement encara que no confessi pensa que alguna cosa potser no ha fet bé".

El Síndic, durant la comissió
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 joan, favert, 22/06/2012 - 12:15

això de contrastar, va per vosté, Sr. Rius?

#3 Joan, Mongat, 21/06/2012 - 22:56

I tu no has fet lacoso i derribo contra ciu durant 23 anys? Sr. Robo es un demagoc i hipócrita. Per dignitat i pel be de la política si us plau dimiteixi

#3.1 Xavier López, Barna, 22/06/2012 - 09:18

En Ribó és dels poc polítics decents que hi ha hagut a Catalunya. Altre cosa es que els convergents, embrutats fins el coll amb el cas Palau i tants altres, vulguin esquitxar a tothom.

#2 Kropotkin, Vic, 21/06/2012 - 19:57

¡Dimisión ya!

#2.1 Cru, Bcn, 22/06/2012 - 16:20

Francokin, els franqustes esteu acabats.

#1 Barrut, Bcn, 21/06/2012 - 17:55

És o no veritat que la seva Cap de Gabinet és la seva amant, uns 30 anys més jove, Judith Macaya, i que sovint, molt sovint, viatgen juntets?

#1.1 luis, barcelona, 21/06/2012 - 20:37

A Barrut
QUE VA!
No veus que té pinta de que no s'aguanta ni els pets?