Publicitat
Política · 27 de Maig de 2011. 16:01h.

El Síndic de Greuges investiga d'ofici l'operatiu dels Mossos

Després de rebre queixes de ciutadans contusionats i de representants d'organitzacions

El Síndic de Greuges investiga d'ofici l'operatiu dels Mossos

Rafael Ribó, amb Artur Mas, en una foto d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha obert una investigació d'ofici sobre l'operatiu dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona a la plaça Catalunya, per aclarir si s'han vulnerat drets de les persones i si s'ha preservat la "proporcionalitat" en l'actuació de les forces de seguretat, i es compromet a fer públiques les seves conclusions.

El Síndic precisa en un comunicat que ha rebut queixes de ciutadans contusionats durant l'operatiu policial i també de representants d'organitzacions i institucions que "han manifestat la dificultat de poder exercir les funcions que els reclamaven des de l'interior de la plaça", de manera que reforçarà el Servei d'Atenció a les Persones per atendre aquestes queixes, ha precisat.

Així mateix, la institució demanarà a la Conselleria d'Interior de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona els protocols d'actuació i els informes que es redactin sobre la intervenció d'aquest divendres, especialment sobre la "falta de visibilitat d'identificació dels mossos".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 JosepA, Manresa, 29/05/2011 - 00:47

Espero que aquest senyor investigui també tots els acampats que s'apropien d'un espai públic

#9 txaviees, Bracelona, 28/05/2011 - 18:37

Ribó, el SG i el DG de Justícia van fer abús de poder i represàlies contra els tècnics del servei de prevenció de Justícia, segons sentència judcial....tu ho vas amagar i els vas protegir...tu no defenses les persones, defenses als teus!

#8 Berta, bcn, 28/05/2011 - 10:59

Aquest fart d'olla que te colocada a dona de cap de gabinet.... va investigar les carregues de Bolonya? Doncs que calli!!!

#7 Daserrout, BCN, 28/05/2011 - 10:54

Ribó, el comunista reciclat investigant al Conseller i als Mossos, quina paradoxa. Porta 7 anys ignorant els perjudicats pels antisistema, okupes i anarquistes. Perquè no va actuar d'ofici contra els delinqüents ?. És clar, aleshores manaven les esquerres chupi-guais que tot ho fan bé.

#6 Terraxa, Terrassa, 28/05/2011 - 00:27

Doncs que també investigui els 8.000 milions desapareguts en 7 anys de Tripartit, per què està clar que CiU no ho farà.