Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2019. 18:32h.

El Síndic de Greuges s'arrenglera amb el procés

Ribó critica que es compari l'independentisme amb el "totalitarisme", però no Espanya amb Turquia

El Síndic de Greuges s'arrenglera amb el procés

Rafael Ribó (foto: Parlament)

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha criticat que Ciutadans faci servir expressions com “totalitarisme” o “feixisme” per referir-se a la situació política de Catalunya, però no ha censurat que l'independentisme que el president de la Generalitat, Quim Torra, i altres membres de l'independentisme, equiparin Espanya amb Turquia a nivell democràtic.

Ribó s'ha adreçat al diputat de Ciutadans, Manuel Rodríguez, durant la seva compareixença parlamentària per demanar-li que “no facin servir expressions com totalitarisme i similars a Catalunya per al debat polític”. També ha destacat que “nosaltres hem emès quantitat de comunicats demanant tolerància zero quan s'entra en desfigurar amb l'insult directe valors democràtics”.

“Parlar de nazis, parlar de feixisme no es pot fer amb lleugeresa”, ha assegurat el Síndic, alhora que ha afegit que “si algú ho vol fer servir aleshores que sigui conseqüent amb la seva utilització perquè queda rebaixat en quant al debat polític”.

Rafael Ribó, que porta quinze anys en el càrrec, ha comparegut aquest dilluns a la comissió de Parlament per fer balanç del seu mandat. Es troba en funcions des del passat mes de març, però el seu relleu es va haver d’ajornar a principis d’abril, perquè els grups parlamentaris no van assolir un acord per proposar-ne un substitut.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 Neferu, Barcelona, 16/07/2019 - 22:50

Otro indepen con el cerebro vacío. Sr. Ribó. ¿ A ud le parece que España es Turkía? ¿ No cree ud que dar un golpe a la democracia, cambiando las leyes del Estado de Derecho, imponer el criterio de una minoría a una mayoría, no es totalitarismo? Por favor, hágaselo mirar .

#8 rosa, Barcelona, 16/07/2019 - 09:58

En aquests moments ja ha perdut tot el prestigi que tenia. Els del procès fan una bona adquisició!!!

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/07/2019 - 22:18

Don Rafael Robó (i sigue robando), que España no es Turquía es evidente para cualquiera con dos dedos de frente, cosa que usted no tiene, y que el separatismo, del que usted forma parte, es totalitario es una evidencia. Sólo hace falta ver su última salida con los que osan criticarle a usted.

#4 Un musclu, Bcn, 15/07/2019 - 21:50

S et pot definir en 3 paraules:
FAN TAS MA

#3 sid, bcn, 15/07/2019 - 21:17

i el Sr Ribó s'ha preocupat de que tenim un president amb escrits racistes, de que molts càrrecs que consideren que els votants no independentistes no son poble català si no enemics de catalunya, de que el govern es va saltar les lleis aprovades en referèndum