Publicitat
Política · 19 de Juny de 2018. 22:33h.

El Síndic denuncia Espanya a Europa

Ribó veu "conculcació" de drets

El Síndic denuncia Espanya a Europa

Rafael Ribó

El Síndic de greuges, Rafael Ribó, ha viatjat aquest dimarts a Estrasburg per reunir-se amb la nova comissària de drets humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic a qui ha traslladat la seva preocupació per la "precarietat democràtica a l'Estat espanyol" durant els últims anys, i especialment amb relació al conflicte català.

Ribó ha entregat a la comissaria un informe sobre "la vulneració de drets fonamentals i llibertat públiques" a Catalunya després de l'1-O i en aplicació del 155. El Síndic també ha explicat els punts més destacats de l'informe a diversos membres del Consell d'Europa amb qui s'ha reunit prèviament: Günter Schirmer, responsable d'Afers Legals i Drets Humans del Secretariat de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa; Christos Giakoumpoulos, de la Direcció de Drets Humans i Estat de Dret, i Hugh Chetwynd, cap de secció del Comitè de Prevenció de la Tortura.

El Síndic ha demanat als organismes amb qui s'ha reunit que verifiquin que l'Estat espanyol faci efectiu el compromís assumit de realitzar una investigació per les càrregues policials de l'1-O, fent referència al compromís que el llavors ministre d'Exteriors espanyol Alfonso Dastis, va adquirir amb el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland.

Segons l'informe que Ribó ha lliurat a la comissaria, la restricció a la llibertat personal de diversos dirigents polítics i socials per la via d'un ús abusiu i desproporcionat de la mesura cautelar de privació de llibertat constitueix potser la vulneració més flagrant de drets fonamentals que s'ha produït.

Rafael Ribó considera que les "regressions a la llibertat no se circumscriuen a les expressions o manifestacions de caràcter independentista a Catalunya, sinó que tenen un abast més ampli i s'estan aplicant a diferents formes de protesta i dissidència".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#31 el último que cierre, Canovejas, 21/06/2018 - 14:24

Hay que ver lo que es capaz de hacer un impresentable por un plato de lentejas. Se vé como se arrastra desde la Patagonia.
En su etapa del PSUC, con actitudes tan pesebreras como estas, no le hubieran mirado a la cara, salvo para escupirle.
Valiente VIVIDOR (que mal se distribuyen mis impuestos).

#30 Feinmann, MADRID, 21/06/2018 - 02:08

Que ganas de hacer el ridiculo. Acaban de hacerse publicas las estadisticas de la Justicia en Europa y España queda de los paises mejor parados, bastante mejor que Bélgica, por ejemplo.

#29 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/06/2018 - 18:30

Per sort ara tenim a Borrell a Exteriors. No.li serà gaire complicat demostrar que Ribó es un mentider llepaire.

#28 AnnaMollet, Mollet, 20/06/2018 - 13:29

¿Para que sirve un Defensor del Pueblo, que NO DEFIENDE AL PUEBLO?

Este indeseable de Rafael Ribó solo defiende a los Golpistas, a los delincuentes que han violado las leyes y han oprimido y excluido a la mayoría de catalanes, que somos los catalanes no independentistas; nosotros NO TENEMOS DERECHOS!

#27 lepero, Barcelona/Tabarnia, 20/06/2018 - 13:02

Ribó conculca el derecho a jubilarse cuando le llega la edad.