Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2015. 16:58h.

El Síndic fa ‘trampa’ per saltar-se una sentència del Constitucional

Ribó canvia el nom de l’ens antitortures però manté les seves funcions

El Síndic fa ‘trampa’ per saltar-se una sentència del Constitucional

Rafael Ribó fent declaracions als periodistes al Parlament

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat que l'Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura, que havia estat tombada pel Tribunal Constitucional, seguirà la seva activitat però sota un altre nom. “No com a autoritat, perquè diu la sentència, literalment, que no ens podem dir ‘autoritat’. Com ens podem dir? Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura i maltractaments”, ha dit Ribó.

“Algú creu -ha preguntat durant la presentació de l’informe corresponent al 2014- que s’ha d’aturar la tasca d’anàlisi, inspecció, visita, per prevenir maltractaments a Catalunya, com es fa a totes les democràcies més avançades del món, perquè hi ha hagut una sentència?”

Ribó ha afegit que “continuem l’activitat”. “Sobre quines bases? Estatut d’autonomia de 2006, Llei del Síndic de Greuges de 2009 –la part que és constitucional segons el tribunal– i la mateixa sentència del Tribunal Constitucional”, ha indicat.

També ha explicat, segons l’instava el TC, que ha enviat al Defensor del Poble una proposta de conveni per enviar-li la informació que reculli en matèria de prevenció de tortura de forma que sigui l'òrgan espanyol qui l'enviï a les Nacions Unides.

“La defensora del pueblo de España té damunt de la taula, des del 24 de març, un projecte de document d’acord entre les dues institucions” i ha recordat que “hem demanat quatre vegades convenis al Defensor del Pueblo. Les quatre vegades hem obtingut la callada per resposta”.

Ara bé, Ribó ha deixat clar que seguirà trametent la seva feina a l'ONU, igual que ho pot fer qualsevol ciutadà, i ha assenyalat que “en els temes del protocol de les Nacions Unides tota l’actuació a Catalunya la fa el Síndic de Greuges i trasllada al Defensor del Pueblo les seves conclusions perquè les incorpori al que envia a les Nacions Unides”.

La diputada del PPC, Alícia Alegret, ha demanat a Ribó que “no vulgui fer d’aquesta qüestió un tema polític o una nova guerra entre institucions” perquè “a vostè se’l pressuposa imparcial i garant de la legalitat”.

Alegret l’ha instat a que “acati aquesta sentència amb exemplaritat”. “És lògic que el Síndic de Greuges d’una comunitat autònoma com Catalunya no pugui tenir, no pugui exercir a l’exterior com si Catalunya fos un estat, sinó que ha de centrar-se en allò que li competeix avui, i avui Catalunya és una comunitat autònoma d’Espanya”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#8 Txaviees, Barcelona, 17/04/2015 - 01:11

Fa trampes molt sovint:

http://sociedad.e-noticies.es/ribo-se-desentendio-de-un-caso-que-afectaba-al-tripartito-65888.html

#7 vaya mentiroso ¿y este nos defiende?, Vaya pieza el pijoprogre este, 16/04/2015 - 22:24

Mentiroso, lo q te dice la sentencia y por lo q te tumba el chiringuito es pq te arrogas competencias q no son autonomicas, no puedes nombrar representantes ante organos internacionales y lo hacias, es por eso q te tumba el pesebre, no por otra cosa. Vaya chorrada, y aun habra ingenuos q se lo crean

#6 Calígula, Girona, 16/04/2015 - 21:31

De uno que estudió en los jesuitas se puede esperar cualquier cosa

#5 Vlac, Barcelona, 16/04/2015 - 19:31

¿Cuantos años lleva de sindic este señor?
¿Como Franco de dictador?.....
Como diría Pablo Iglesias, es casta!!!!!

#4 JC, Barcelona, 16/04/2015 - 19:22

Un defensor del pueblo que se pasa por el forro el TC y lo admite abiertamente, debería ser juzgado y expulsado. Dicho esto, no estoy de acuerdo con la sentencia que ha emitido dicho tribunal.

#4.1 Hector, bcn, 17/04/2015 - 19:01

Por defender el pueblo por encima lo que dictaminan el TC (el interes de unos partidos en particular) deberia ser juzgado y epulsado. Y tu que esperas d eun defensor del pueblo? que defienda a los partidos? xDDD

#4.2 JC, Barcelona, 18/04/2015 - 00:16

¿Que qué espero de un defensor del pueblo? Que defienda el pueblo, respetando el Estado de Derecho.