Publicitat
Política · 19 de Gener de 2022. 09:29h.

El síndic major va plantejar suprimir els sobresous

Jaume Amat assegura que ho va sol·licitar "més d'un cop" a Forcadell i Torrent

El síndic major va plantejar suprimir els sobresous

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha assegurat que es va adreçar a "tots els presidents del Parlament i secretaris generals" -Carme Forcadell i Roger Torrent- per demanar la supressió de la llicència per edat.

Amat ha dit en una entrevista a Els matins de TV3 que "més d'un cop" he instat a la cambra catalana "arreglar" el privilegi. "Les vies per arreglar-ho les han de posar ells i una d'elles es fer desaparèixer l'article 79", ha remarcat.

També ha detallat que ara hi ha un treballador de l'organisme que li queden "uns mesos" de llicència per edat, i ha afirmat que és un "problema ètic". Amat ha destacat que "la Sindicatura té independència de cara a la gestió, però a efectes de personal ens adherim a la normativa del Parlament" i ha afegit que "l'article de la llicència d'edat, per tant, és d'aplicació directa".

Jaume Amat ha assenyalat que "l'article permet negociar el desplegament parlamentari, rebaixar el marge d'aplicació". "Va ser una negociació llarga i vam aconseguir passar de 5 a 2 anys, amb unes condicions que no el feien atractiu", ha remarcat.

Finalment, s'ha referit a la intenció que té la cambra de suprimir la llicència per edat i ha advertit que caldrà "una negociació laboral" i "depèn de la capacitat, voluntat i interès que posin les dues parts per arribar a una solució". "Estem parlant de treure als treballadors un dret que tenen adquirit", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Alien, Saturn, 20/01/2022 - 06:58

Es como si viviéramos en la Edad Media. Esta gente tiene un concepto de "democracia" muy raro. Hay que desmontarlo todo porque esto sí que es un "régimen" de farsantes y ladrones que se han montado una "paradeta" para vivir sin trabajar a costa de nuestros impuestos.

#5 EduardR, Bcn, 19/01/2022 - 23:37

Es muy sencillo, cambio sustancial de condiciones de trabajo.. tb conocido còmo articulo 41… la reforma actual de Gobierno de España no lo suprime. En mi empresa lo aplicaron… desde el 2013 Trabajamos las 1800 horas de manual… y son lentejas… no te mola, pues 20 Días por año trabajado y a la puta calle.

#4 Sergi Sergio, Barcelona, 19/01/2022 - 16:46

Benach, Forcadell, Torrent que tienen en comun??? Todos de ERC, el partido Carlista de la Catalunya profunda, de la Tractoria.

#3 Sarola, Castelldefels, 19/01/2022 - 11:34

Som, Una Maravella !.

#2 Sigfrid, Barcelona, 19/01/2022 - 11:18

Quan s'ha destapat la corruptela surt aquest personatge amb voluntat de desmarcar-se de l'atzagallada quan ell tenia una responsabilitat essencial en l'assumpte, ara vol saltar del vaixell que tant confortablement hi anaven tots. Un cop mes ha quedat demostrat que tot alló del "procés" ha respresentat un fantasic negoci i escola per corruptes.