Publicitat
Política · 28 de Maig de 2018. 19:42h.

El Síndic qüestiona la justícia espanyola

Rafel Ribó veu “conflicte polític” entre Catalunya i Espanya

El Síndic qüestiona la justícia espanyola

Rafael Ribó (foto: Síndic de Greuges)

El Síndic de Greuges ha denunciat que l'empresonament de polítics independentistes és “un ús abusiu i desproporcionat de la mesura cautelar de privació de llibertat” i constitueix “la vulneració més flagrant de drets fonamentals”. El Síndic considera que la “desmesurada” reacció de les autoritats estatals davant l'1-O i el 21-D demostra “la incapacitat de l’Estat espanyol d’abordar el conflicte català amb els mecanismes jurídics propis d’un règim democràtic”.

Així ho afirma en un informe sobre “la reacció penal a partir de l'1 d'octubre i l'aplicació del 155 de la Constitució Espanyola”, on Rafel Ribó proposa al poder judicial espanyol recuperar els “principis democràtics de mínima intervenció penal i proporcionalitat” per afrontar els “fets punibles vinculats al conflicte polític a Catalunya”.

“Ens trobem davant de problemàtiques històriques i de caràcter eminentment polític que tenen afectacions sobre drets fonamentals. Cal, doncs, l’inici d’un diàleg constructiu per aconseguir una solució política al conflicte”, assenyala el Síndic. Aquest diàleg, indica, ha de donar-se també “entre les societats civils de Catalunya i la resta de l’Estat”.

També exigeix “el restabliment complet de l’autogovern de Catalunya, sense intervenció en la gestió ni en les finances”, així com “l'alliberament immediat de les persones encausades pels delictes de rebel·lió i sedició que es troben en presó provisional mentre no se celebri un judici amb plenes garanties i hi hagi sentència ferma”.

Ribó, per altra banda, ha tornat a demanar la “dilucidació” de “les responsabilitats per la violència emprada el dia 1 d’octubre”. “Cal reclamar el respecte escrupolós del principi de proporcionalitat per part dels cossos i les forces de seguretat quan hagin d’intervenir en mobilitzacions ciutadanes i, en especial, la necessitat de respectar la prohibició d’utilitzar pilotes de goma”, rebla l'informe.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Vlac, Barcelona, 29/05/2018 - 15:19

El síndico, además de oligofrénico, vive del pesebre y se guardara muy mucho de significarse....

#18 pepe, andorra, 29/05/2018 - 13:20

por una España de todos, la escuela en español....

#17 pepe, andorra, 29/05/2018 - 13:20

este señor lo q hace es asegurarse su pesebre.....Es como martin villa en version local....

#16 Alondra8, BCN, 29/05/2018 - 11:53

Este SEÑOR ME DA NAUSEAS.
Un defensor del pueblo, totalmente escorado hacia un lado del supuesto conflicto. Que no se DIGNA el mas mínimo respeto por la mitad de CAT. Es un supremacista, aburguesado, .

#16.1 Alejandro, Barcelona, 29/05/2018 - 12:56

Defiende su puesto y su sueldo, aunque sin objetividad alguna que, es lo que debería ser, OBJETIVO.Hace tiempo dijo que investigaría si se adoctrinaba en las escuelas.¿Alguien ha visto el resultado de la investigación? Bueno, y para qué si ya sabemos que dirá que NO se adoctrina

#16.2 Jesús, Murcia, 29/05/2018 - 14:19

#16

Vuestro problema, y en consecuencia el de España, es q solo veis españoles de un lado, y supremacistas por el otro. Ribó ha expresado unas opiniones sin desmerecer ni insultar a nadie, y si tú lo llamas supremacista por ello, quizás eres tú el supremacista, q no toleras opiniones diferentes a la tuya, q son inferiores y de peor condición.

#15 Soloesmiopinion, Tabarnia, 29/05/2018 - 08:27

Y no se ha quejado de que no se admitiese una comisión de investigación de las clavegueres de la Generalitat? Curioso, pero a veces me parece que este hombre no es muy imparcial, debo ser un malpensado.

#15.1 Alejandro, Barcelona, 29/05/2018 - 16:38

No, no ha dicho ni mú.Es que cuando le conviene mira para Cuenca. Hace tiempo, mucho tiempo que es muy partidista del pesebre del procés.