Política · 19 de Maig de 2017. 14:24h.

El Síndic surt en defensa de la Generalitat en la polèmica pels llibres de text

Rafael Ribó considera que “en cap moment incompleixen els mandats constitucionals”

El Síndic surt en defensa de la Generalitat en la polèmica pels llibres de text

El Síndic de Greuges ha obert una investigació arran de l'anunci, segons recullen diversos mitjans de comunicació, que el Ministeri d’Educació ha sol·licitat un informe de caràcter urgent amb relació al contingut dels llibres de text utilitzats a les escoles catalanes.

Rafael Ribó ha demanat informació “sobre el rigor de l'informe presentat pel sindicat de professors Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari (AMES), que exposa la teoria del suposat intent d'adoctrinament dels estudiants catalans i a partir del qual el Ministeri ha decidit actuar”.

En la mateixa línia, el Síndic vol conèixer els motius del caràcter urgent de l'actuació iniciada per l'Administració de l'Estat “quan en cap moment sembla que els actuals textos incompleixen els mandats constitucionals, i vol aclarir si el Govern espanyol té previst marcar la línia dels currículums acadèmics a Catalunya”.

Rafael Ribó reitera que “els continguts dels llibres de text els ha de decidir i elaborar la comunitat educativa, i han de mantenir el rigor històric i didàctic sense que aquesta tasca es vegi afectada per disputes de caràcter partidista, la qual cosa suposaria una nova mostra de la regressió de drets”. Per dur a terme la investigació també s'adreçarà al Departament d'Ensenyament i al Defensor del Poble.

24 Comentaris

Publicitat
#24 Casper, bcn, 21/05/2017 - 17:01

Ahí se le ve el plumero a este separatista, su falta de imparcialidad. Ribó dimisión.

#22 Escèptic, Bcn, 20/05/2017 - 00:09

Postureo tant dels uns com dels altres. No hi ha més .

#21 Pepon, Petrogrado, 20/05/2017 - 00:04

Ribo, go to Moscu!!!

#20 Pepon, Bcn, 20/05/2017 - 00:03

Curioso, he escrito Ribo y el corrector lo ha sustituido por Robo. Hasta las máquinas se dan cuenta de quién es este señor!!!

#19 Pepon, Bcn, 20/05/2017 - 00:01

Este señor es la prueba más clara de que en Cataluña manda el PUC, Partit Unic Catalanista, y de que la calidad democrática de Cat. Es ínfima.