Publicitat
Política · 15 de Setembre de 2017. 09:44h.

El sobiranisme apel·la a Felip VI

Carta a Rajoy amb còpia al Rei com a últim intent

El sobiranisme apel·la a Felip VI

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han enviat una carta al president espanyol Mariano Rajoy, amb còpia al rei Felip VI, en què l'insten al diàleg. En el text, remarquen que en democràcia escoltar la veu de la ciutadania no és cap problema i, encara menys, un delicte.

Els quatre signants deixen clar que existeix un conflicte polític evident entre Catalunya i l'estat espanyol, que des de la part catalana sempre s'ha intentat resoldre amb l'acord, però sense èxit. "La resposta sempre ha estat una negativa o, pitjor encara, una reacció regressiva insostenible”, afirmen.

Recorden que davant de tanta negativa, el govern català proposa resoldre el conflicte amb el referèndum de l'1 d'octubre, però que la resposta de l'estat espanyol, en lloc de dialogar, ha estat començar una ofensiva de repressió sense precedents.

Una repressió que, asseguren, afecta la llibertat d'expressió, impedeix actes públics, amenaça els mitjans de comunicació i el 75% dels alcaldes, presenta querelles contra politics, clausura webs, prohibeix difondre publicitat i ha polititzat organismes com el Tribunal Constitucional.

Els signants ofereixen al govern de Mariano Rajoy una negociació oberta i sense condicions amb la intenció d'arribar a un acord que faci possible la votació per "escoltar la veu de la ciutadania":

"Volem fer una nova crida al diàleg al govern espanyol, i en particular al seu president, el Sr. Mariano Rajoy. Una crida al diàleg per abordar de quina manera ens podem posar d'acord perquè els catalans celebrem el referèndum. Un diàleg obert i sense condicions. Un diàleg polític des de la legitimitat que cadascun representa, per fer possible el que en democràcia mai és un problema i encara menys un delicte: escoltar la veu de la ciutadania."

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#39 Joan del Bages, Manresa, 15/09/2017 - 21:39

I ara surten amb una carta a los "Reyes magos"... Han escarnit al Rei actual i a l'amterior tot el que han pogut, el més sagnant va ser la pitada a la manifestació contra l'atemptat del 17 d'agost, pero ja abans no paraven. El gracioset del Toni Soler amb Polònia, les xiulades a les finals de Copa... en Toni Albà... A més de grollers, cínics.

#38 xavier, Bcn, 15/09/2017 - 16:00

L'unic que volen es passar devant de la opinio nacional e internacional como els "bons nois" de tota la pelicula. Negociar referendum o referendum? A fer punyetes.

#37 Jordi, jordi, 15/09/2017 - 14:34

Ara? No tenen vergonya. Que vagin a xiular a l'infern. No és decent sempre sentir-se superiors i després encara fer com si l'oportunitat l'oferissin ells. És increible. Ara, després de la que han organitzat, només mereixen que els enviïn a fer punyetes i a la merda tots. Que no mereixen res, plegar mereixen.

#36 La hora de los egoístas, Bcn, 15/09/2017 - 13:58

La Colau se apunta a la fiesta carlista, y el Domenech en cuanto le toquen las plamas los de ERC se.pone a bailar de alegría como un derviche.

Estos izquierdosos apoyando a los carlistas. ¡Ya no sorprende nada!

#35 COLAU = SOBIRANISME, COLAU = SOBIRANISME, 15/09/2017 - 13:19

el titular diu: " el SOBIRANISME apel.la a Felip VI "

i la carta va firmada per la COLAU

ergo, per lògica d'un nen de 5 anys:

COLAU = SOBIRANISME